Öğretim Üyemiz, AI Hackathon'da Görev Aldı

02.07.2024
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Fatih Soygazi, Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi ev sahipliğinde 29-30 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenen AI Hackathon'da (Yapay Zeka ile İlgili Yazılım Geliştirme Yarışması) Mentor olarak görev aldı.

Geçmişte Microsoft Türkiye ve Turkcell CEO'luğu görevlerini üstlenen Süreyya Ciliv'in yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Kuika Software tarafından düzenlenen Kuika AI Hackathon'da yedi ekip iki gün boyunca güncel Üretken Yapay Zeka (Generative AI) teknolojilerini kullanarak inovatif ürünler geliştirdi. Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Fatih Soygazi, AI Hackathon'da mentor olarak görev alarak yarışma boyunca ekiplere teknik destek sağladı ve rehberlik ederek projelerinin geliştirilmesine katkıda bulundu.

Etkinliğin sonunda, sektöründe lider firmaların yöneticilerinden oluşan jüriler ve proje sürecinde onlara teknik destek sunan mentorlara plaketleri takdim edildi. Yedi ekibin başarıyla geliştirdiği Yapay Zeka tabanlı ürünlerin sunumunun ardından dereceye giren ekipler başta olmak üzere tüm ekibe ödülleri takdim edildi. Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Ciliv ve Kuika Software Genel Müdürü Stefano Tito tarafından Üretken Yapay Zeka'nın global dünyadaki önemine vurgu yapılarak, AI Hackathon'un periyodik olarak düzenleneceği belirtildi.