Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

HABER ARŞİVİ ( 2023 - Mart )
Toplam : 56 Haber

Öğretim Üyemiz TÜBİTAK’tan Araştırma Bursu Almaya Hak Kazandı
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Yiğit, “TÜBİTAK 2219-Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı” kapsamında, Berlin Humboldt Üniversitesinde doktora sonrası çalışmalarını yürütmek amacıyla 12 ay süre ile araştırma bursu almaya hak kazandı.

31.03.2023

Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcılığı Görevine Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu Atandı
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent tarafından 31.03.2023 tarihinden itibaren Genel Sekreter Yardımcılığı görevine, Aydın Meslek Yüksekokulunda görevli Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu atanmıştır.

31.03.2023

Üniversitemiz Fen Fakültesine TÜBİTAK’tan Destek
Üniversitemiz Fen Fakültesi Fizik Bölümü lisans öğrencisi Sinan Çavuş tarafından Doç. Dr. Fatih Ersan’ın danışmanlığında “Kagome Grafen’in Hidrojen Depolama Kapasitesinin Yoğunluk Fonksiyoneli Teorisi ile Belirlenmesi” isimli TÜBİTAK’a sunulan proje, “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022/2 Dönemi” kapsamında desteklenmeye uygun görüldü.

30.03.2023

Veteriner Fakültesinin Projesine TÜBİTAK’tan Destek
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuh Kılıç’ın yürütücü, Doktora Öğrencisi Veteriner Hekim Selim Tekin’in 'Bursiyer Araştırmacı' olarak yer aldığı “Sarı Kantaron (hypericum perforatum) Yağı ve Çörek Otu (nigella sativa) Yağının Ratlarda İntraperitoneal Yapışmalar Üzerine Etkinliğinin Araştırılması” başlıklı doktora tez projesi, TÜBİTAK tarafından 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

30.03.2023

Devlet Konservatuvarından Bir Uluslararası Ödül Daha
Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı uluslararası ödüllerine bir yenisini daha ekledi. New York’da online olarak gerçekleştirilen “Glory İnternational Piano Competition”’a katılan Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi 3. Sınıf Öğrencisi Umut Epözdemir, piyano performansıyla ikincilik ödülüne layık görüldü.

30.03.2023

Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Ödüle Doymuyor
Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı 2. Sınıf Öğrencisi Dilay Ra Oygür, 16 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilen NY Golden Classical Music Awards Ödül Töreninde, viyolonsel performansıyla birincilik ödülünü kazandı.

29.03.2023

Hemşirelik Fakültesinin 3 Farklı Projesine TÜBİTAK’tan Destek
“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022/2 Dönemi” kapsamında Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi öğrencileri, öğretim üyeleri ve öğretim elemanlarının yer aldığı 3 farklı proje destek almaya hak kazandı.

28.03.2023

Hastane Personelimiz Çelik ve Eryılmaz’ı Son Yolculuklarına Uğurladık
Üniversitemiz Hastanesinde görev yapan Ortopedi Sekreteri Coşkun Çelik ve Anestezi Polikliniği Sekreteri İbrahim Eryılmaz’ı 26 Mart 2023 tarihinde son yolculuklarına uğurladık.

27.03.2023

Üniversitemiz, Kuşadası Otel Restoran Ekipmanları Fuarı'na Katıldı
Üniversitemiz Turizm Fakültesi ile Davutlar Meslek Yüksekokulu (MYO), 21-23 Mart 2023 tarihleri arasında düzenlenen Kuşadası Otel Restoran Ekipmanları ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’na katıldı.

24.03.2023

Üniversitemizde Bakteriyofaj Kursu Düzenlendi
Üniversitemiz Rekombinant DNA ve Rekombinant Protein Uygulama ve Araştırma Merkezinde (REDPROM) bakteriyofajlarla çalışma yöntemlerinin yaygınlaşması için 20-23 Mart tarihleri arasında düzenlenen I. Bakteriyofaj Kursu’na, farklı üniversitelerden ve merkezlerden 24 kursiyer katıldı.

24.03.2023

Aydın’da Yeni Bir Böcek Türü Bulundu
Üniversitemiz Sultanhisar Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Dr. Hüseyin Yerlikaya, Çukurova Üniversitesinden Prof. Dr. M. Bora Kaydan ve Gürcistan Ziraat Üniversitesinden Prof. Dr. George Japoshvili tarafından yapılan çalışmada, unlubitler üzerinde bulunan dünya için yeni bir parazitoiti türü tanımlandı.

24.03.2023

Rektörümüz İftar Yemeğinde Şehit Aileleri ve Gazilerimiz ile Buluştu
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 24 Mart 2023 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar yemeğinde, şehit aileleri ve gazilerimiz ile bir araya geldi.

24.03.2023

MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık ve Beraberindeki Heyet, Rektörümüzü Makamında Ziyaret Etti
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık ve Yönetim Kurulu Üyelerini, 24 Mart 2023 tarihinde makamında ağırladı.

24.03.2023

Aydın İl Emniyet Müdürü ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü, Rektörümüzü Ziyaret Etti
Aydın İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Sezayi Er, 24 Mart 2023 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’i makamında ziyaret etti.

24.03.2023

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, YÖK Üyelerini ve ASBÜ Rektörünü Makamında Ağırladı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili aynı zamanda Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halim Haldun Göktaş ve Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, 21 Mart 2023 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’i makamında ziyaret etti.

23.03.2023

Rektörümüz Aydın Protokolünün Ziyaretlerini Kabul Etmeye Devam Ediyor
Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Önder Kürşad Mutlu ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kadir Çakmak, 22 Mart 2023 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’i makamında ziyaret etti.

23.03.2023

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Vali Hüseyin Aksoy’u Makamında Ağırladı
Aydın Valisi Vali Hüseyin Aksoy, 22 Mart 2023 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’e makamında iade-i ziyarette bulundu.

23.03.2023

Araştırma Görevlimiz, “Engelli Kadın Kimdir?” Çalıştayına Katıldı
Hemşirelik Fakültesi Doğum-Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı’nda görev yapan Arş. Gör. Dr. Tuğba Dündar, Engelli Kadın Derneğinin Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye Ofisi ile birlikte yürüttüğü “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Güçlü Sivil Alan” projesinin bir parçası olarak 17-19 Mart 2023 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen çalıştayın sağlık tematik alanında kolaylaştırıcı olarak görev aldı.

23.03.2023

Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı
Üniversitemiz Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğr. Gör. Dr. Muhammet Nimet Çavuş'un yazdığı "Türk-İngiliz Siyasi ve Ekonomik İlişkilerinin Türk Turizmine Yansımaları (1970-2010)" isimli kitap yayımlandı.

23.03.2023

Söke İşletme Fakültesinde Çevrimiçi Siber Güvenlik Semineri Verildi
Yapay Zeka Topluluğu ve Denizcilik Topluluğu iş birliği ile moderatörlüğünü Üniversitemiz Söke İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Pınar Zarif Tapkan’ın yapmış olduğu 21 Mart 2023 tarihinde düzenlenen çevrimiçi seminerde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Bilişim Başuzmanı Köksal Özenç konuşmacı olarak yer aldı.

23.03.2023

Veteriner Fakültesinin Projesine TÜBİTAK’tan Destek
Veteriner Fakültesi lisans öğrencisi Seren Yıldız ve Fatih Gürler tarafından Anatomi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Figen Sevil-Kilimci danışmanlığında TÜBİTAK'a sunulan “Myologia Egitiminde İnteraktif Kas-Eklem Maketi Kullanımı” isimli proje, TÜBİTAK 2209-A-Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında desteklenmeye uygun görüldü.

23.03.2023

Öğrencilerimizin Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı
Üniversitemiz Aydın İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümü öğrencilerimizden Alptuğ Doğan ve Alihan Öztürk’ün “Bulanık Kümeleme Analizi ile Türkiye’deki Akıllı Kentlerin Sürdürülebilirlik Göstergeleri Açısından İncelenmesi” başlıklı araştırma projesi, TÜBİTAK–2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

23.03.2023

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent’e Akademi Camiasından Ziyaret
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Bülbül, 22 Mart 2023 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’i makamında ziyaret etti.

23.03.2023

İl Jandarma Komutanı Rektörümüzü Makamında Ziyaret Etti
Aydın İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir, 23 Mart 2023 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’i makamında ziyaret etti.

23.03.2023

Lise Öğrencilerinden Üniversitemize Yoğun İlgi
Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, ortaöğretim kurumlarını Merkez Kampüs’te ağırlamaya devam ediyor. Yükseköğretime geçiş sınavları öncesi gezi ve bilgilenme amaçlı düzenlenen kampüs tanıtım etkinliklerinin son konukları, Denizli Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTRAL) öğrencileri oldu.

23.03.2023

Mastaura Antik Kenti’nde Yürütülen Arkeolojik Kazıların Yeni Kitabı Yayımlandı
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Sedat Akkurnaz ve Dr. Öğr. Üyesi Arzu Özver ile Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğr. Gör. Aytekin Kalkan’ın editörlüğünü yaptığı “Disiplinler Arası Çalışmalarla Mastaura” adlı kitap yayımlandı.

23.03.2023

Bozdoğan Meslek Yüksekokulunun 3 Farklı Projesine TÜBİTAK’tan Destek
Üniversitemiz Bozdoğan Meslek Yüksekokulu (MYO) Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri tarafından, Dr. Öğr. Üyesi Nurdanur Tavlan Soydan’ın danışmanlığında 2022 yılı içerisinde TÜBİTAK'a sunulan üç ayrı proje, TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

23.03.2023

Sultanhisar Belediye Başkanı, Rektörümüzü Makamında Ziyaret Etti
Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, 23 Mart 2023 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’i makamında ziyaret etti.

23.03.2023

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Yardımlaşma Derneği, Rektörümüzü Ziyaret Etti
Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Sevil Esin ve yönetim kurulu üyeleri, 23 Mart 2023 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent’i makamında ziyaret etti.

23.03.2023

Köşk Belediye Başkanı, Rektörümüzü Makamında Ziyaret Etti
Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, 23 Mart 2023 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’i makamında ziyaret etti.

23.03.2023

Üniversitemiz Projelerinin TÜBİTAK Tarafından Desteklenme Oranı Göz Doldurdu
Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2022/2 dönemi kapsamında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi tarafından yapılan 46 proje başvurusundan 39’u destek almaya hak kazandı.

23.03.2023

AK Parti Aydın Eski Milletvekili Ahmet Ertürk ve Beraberindeki Heyet Rektörümüzü Ziyaret Etti
TBMM 23. ve 24. Dönem AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, AK Parti Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi Selma Barlas ve Gazeteci Ahmet Gözen, 23 Mart 2023 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’i makamında ziyaret etti.

23.03.2023

Nazilli Sağlık Hizmetleri MYO ve Nazilli Devlet Hastanesi Arasında Eğitim İş Birliği
Üniversitemiz Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğretim Görevlisi Uzm. Psk. Gülşah Şükran Kale Yolcu tarafından Nazilli Devlet Hastanesi personeline yönelik iletişim semineri verildi.

21.03.2023

Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulunda Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Üniversitemiz Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Aziz Bostan, 10 Mart 2023 tarihinde Yüksekokulda gerçekleşen törenle müdürlük görevini Dr. Öğr. Üyesi Umut Tolga Gümüş’ten devraldı. Devir teslim törenine, yüksekokul akademisyenleri ve personeli katıldı.

21.03.2023

Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı
Üniversitemiz Söke İşletme Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eren Alper Yılmaz'ın, İstanbul Kent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Örmeci ile birlikte hazırladığı "Cumhuriyetin 100. Yılında Nasıl Bir Dış Politika" isimli kitap yayımlandı.

21.03.2023

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Vali Hüseyin Aksoy'u Ziyaret Etti
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 20 Mart 2023 tarihinde Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti.

21.03.2023

Öğretim Üyelerimizin Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı
2022 yılı 2. döneminde 1001 programı kapsamında sunulan “Sandras Dağı’nın Karayosunları Florası, Epilitik Karayosunları Vejetasyonun Belirlenmesi ve Seçilmiş Yangın Alanlarındaki Öncü Karayosunlarının İzlenmesi” başlıklı araştırma projesi, TÜBİTAK/KBAG grubunda 36 ay süre ile en üst limitten desteklemeye değer bulundu.

21.03.2023

PDRM Tarafından Öğrencilerimize Yönelik Afet Bilgilendirme Kitapçıkları Hazırlandı
Üniversitemiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRM) tarafından öğrencilere yönelik olarak “Afet Bilgilendirme Kitapçığı ile Kendine Yardım Kitapçığı” hazırlandı.

21.03.2023

Tıp Fakültesinin Projesine TÜBİTAK’tan Destek
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehtap Kılıç Eren’in yürütücülüğünü yaptığı “Burkitt Lenfoma’da ARID1A’nın Tümör Baskılayıcı Rolünün Araştırılması” başlıklı 1001 projesi, TÜBİTAK KBAG (Kimya Biyoloji Araştırma Destek Grubu) tarafından desteklenmeye hak kazandı.

21.03.2023

Üniversitemiz Rektör Yardımcılığı Görevine Prof. Dr. Ali Akyol Atandı
Üniversitemiz Rektör Yardımcılığı görevine; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent tarafından 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13/a, Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği'nin 4/a maddeleri gereğince 17.03.2023 tarihinden itibaren Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akyol atanmıştır.

20.03.2023

Üniversitemiz Rektör Yardımcılığı Görevine Prof. Dr. Cumali Öksüz Atandı
Üniversitemiz Rektör Yardımcılığı görevine; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent tarafından 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13/a, Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği'nin 4/a maddeleri gereğince 17.03.2023 tarihinden itibaren Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumali Öksüz atanmıştır.

20.03.2023

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Etkinliklerine Katıldı
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un ev sahipliğinde gerçekleşen ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törende; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in yanı sıra protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı.

18.03.2023

Üniversitemizde Rektörlük Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Üniversitemiz 8. Dönem Rektörlük Görevi Devir Teslim Töreni, 17 Mart 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşti.

17.03.2023

Üniversitemiz Rektörlük Görevine Prof. Dr. Bülent Kent Atanmıştır
15 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnâmesi" ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü olarak Prof. Dr. Bülent KENT atanmıştır.

15.03.2023

Davutlar MYO’da Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi
Üniversitemiz Davutlar Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürlüğünde görev değişimi gerçekleşti.

13.03.2023

Veteriner Fakültesi Öğretim Üyelerinin Projesine TÜBİTAK’tan Destek
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gültekin’in danışman olarak yer aldığı ve Parazitoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Metin Pekağırbaş’ın araştırmacı olarak bulunduğu ekip tarafından hazırlanan proje başvurusu, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

13.03.2023

Üniversitemiz Hastanesinden Bir İlk Daha
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Güngör ve ekibi, erişkin yaşlarda çok nadir görülen PDA adı verilen kalp deliğini ameliyatsız şemsiye yöntemi ile kapattı.

08.03.2023

Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Erdem’in yazarları içerisinde olduğu “Yabancılaşmanın Analizi” adlı kitabı yayımlandı.

07.03.2023

Öğrencimiz Tuğba Danışmaz, Türkiye Rekoru kırarak ‘Avrupa Şampiyonu’ Oldu
Ülkemiz ev sahipliğinde Ataköy Atletizm Salonu’nda düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nın kadınlar üç adım atlama finalinde Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi (SBF) Öğrencisi Milli Atlet Tuğba Danışmaz; 14.31 ile Türkiye Rekoru kırarak Avrupa Şampiyonu oldu.

07.03.2023

Mühendislik Fakültesinin Projesine TÜBİTAK’tan Destek
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Doktora öğrencisi Ecem Aydın’ın yürütücü ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çisem Bulut Albayrak’ın danışman olduğu proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

06.03.2023

Geleneksel Didim MYO Kariyer Günleri Gerçekleşti
Üniversitemiz Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından düzenlenen Kariyer Günleri etkinliği, 1 Mart 2023 tarihinde Didim MYO Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

03.03.2023

Öğretim Üyelerimizin Yazarları Arasında Bulunduğu Kitap Fransa’da Yayımlandı
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Hüseyin Üreten, Arş. Gör. Dr. Ömer Güngörmüş ile Arkeoloji Bölümünden Arş. Gör. Dr. Nihal Akıllı’nın yazarları arasında bulunduğu “Studies on the History and Archaeology of Lydia from the Early Lydian Period to Late Antiquity” isimli kitap Fransa’da yayımlandı.

03.03.2023

Öğretim Üyemizin TÜBİTAK Destekli “Medyadan Zihnimize” Adlı Kitabı Yayımlandı
Üniversitemiz İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Emre Dingin’in yazarları arasında bulunduğu TÜBİTAK 1001 Projesi kapsamında desteklenen “Medyadan Zihnimize: Üçüncü Aşama Gündem Belirleme Türkiye Araştırması” isimli projenin sonuçlarını içeren kitap yayımlandı.

02.03.2023

Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Gökçe Yıldırım tarafından, hayvan yetiştiriciliği alanında faaliyet göstermek isteyen yetiştirici adaylarına yönelik olarak temel bilgilerin yer aldığı "Koyunculuk Rehberi" adlı kitabı yayımlandı.

02.03.2023

Akademik Yükseltme Toplantısı AKM’de Gerçekleşti
Üniversitemizde akademik olarak unvanı yükseltilerek bir üst unvana atanma başarısı gösteren öğretim üyelerimiz için 1 Mart 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde (AKM) Akademik Yükseltme Toplantısı düzenlendi.

02.03.2023

Şehidimiz Son Yolculuğuna Uğurlandı
Aydın Söke T Tipi Cezaevinden Anamur’a hükümlü sevk eden ring aracının karıştığı trafik kazası sonucu şehit olan Aydın İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş İlhan Kesekler (1992-620) için 1 Mart 2023 tarihinde Aydın İl Jandarma Komutanlığında cenaze töreni düzenlendi.

01.03.2023
+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN