Öğretim Üyelerimizin Yazarları Arasında Bulunduğu Kitap Fransa’da Yayımlandı

03.03.2023
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Hüseyin Üreten, Arş. Gör. Dr. Ömer Güngörmüş ile Arkeoloji Bölümünden Arş. Gör. Dr. Nihal Akıllı’nın yazarları arasında bulunduğu “Studies on the History and Archaeology of Lydia from the Early Lydian Period to Late Antiquity” isimli kitap Fransa’da yayımlandı.

Paris’teki Bibliotheque Nationale’e de giren kitapta; Part III: Historical and other aspects on Hellenistic and Roman Lydia bölümündeki “Remarks on the imperial cult of Lydian Philadelphia based on classical literary” isimli çalışma Prof. Dr. Hüseyin Üreten ve Arş. Gör. Dr. Ömer Güngörmüş; Part I: Lydia in the third and second millennia B.C. bölümündeki “Protohistorical excavations at Hastane Höyük in Akhisar” çalışması da Arş. Gör. Dr. Nihal Akıllı tarafından kaleme alındı.

İngilizce yayımlanan kitabın Selected Abstract on Recent Research in Lydia isimli bölümünde ise Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Sedat Akkurnaz’ın “New Examples of Archaic Architectural Terracottas From Lydia” ve Dr. Öğretim Üyesi Arzu Özver’in de “Evaluation Of  Burial Customs In Lydia In The Light Of Finds From The Necropolis Of Tralles” isimli özetleri yer alıyor.

Öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.