Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Etkinliklerine Katıldı

18.03.2023
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un ev sahipliğinde gerçekleşen ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törende; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in yanı sıra protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı.

Törende; Aydın Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği ve Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Yardımlaşma Derneği tarafından Tellidede Mezarlığı Şehitliği’nde çelenk sunuldu.

Çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Şehitlik Defterini imzaladı ve il müftüsü tarafından şehitler için dua okundu.

Protokol tarafından şehitlerin kabrine çiçek konduğu tören, Kemer Mezarlığı Şehitliği ziyareti ile devam etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in yer aldığı tören; Yedieylül Şehitler Abidesine Şükran ziyareti, Çanakkale Şehitliği Anıtı ziyareti ve Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği ziyareti ile sona erdi.