Ecem Aydın’ın ‘Tarhana Örneklerinden Elde Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Postbiyotik Potansiyeli’ başlıklı projesi, TÜBİTAK-ARDEB 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında destekleniyor. Projede, ülkemizde yaygın olarak tüketilen besleyici ve fermente bir gıda olan tarhana örneklerinin içerdiği laktik asit bakterilerinin postbiyotik özellikleri araştırılıyor.
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Laboratuvarları bünyesinde yürütülecek olan proje çalışmaları sayesinde son yıllarda yeni bir probiyotik yaklaşımı olan postbiyotiklerin, potansiyel antimikrobiyal, antioksidan, anti-kanser özelliklerinin belirlenmesinin amaçlandığı ifade edildi.
Üniversitemizde Akreditasyon Süreci Kapsamında Çalışmalar Devam Ediyor
Çevre Sağlığı Ana Bilim Dalı Tarafından Çevre Okuryazarlığı Eğitimleri Verildi
Akademisyenlerimizin Editörlüğünü Yaptığı Kitap Yayımlandı
Öğrencimiz, Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda 54 Kiloda Türkiye Şampiyonu Oldu
Eaquals’dan Yabancı Diller Yüksekokuluna Akreditasyon Danışmanlık Ziyareti
Öğrencimiz Erkan Ergen, Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda Türkiye Üçüncüsü Oldu
Rektörümüz, Aydın Ticaret Borsası’nın Düzenlediği Coğrafi İşaret Belge Takdim Töreni’ne Katıldı
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu