Mühendislik Fakültesinin Projesine TÜBİTAK’tan Destek

06.03.2023
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Doktora öğrencisi Ecem Aydın’ın yürütücü ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çisem Bulut Albayrak’ın danışman olduğu proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Ecem Aydın’ın ‘Tarhana Örneklerinden Elde Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Postbiyotik Potansiyeli’ başlıklı projesi, TÜBİTAK-ARDEB 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında destekleniyor. Projede, ülkemizde yaygın olarak tüketilen besleyici ve fermente bir gıda olan tarhana örneklerinin içerdiği laktik asit bakterilerinin postbiyotik özellikleri araştırılıyor.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Laboratuvarları bünyesinde yürütülecek olan proje çalışmaları sayesinde son yıllarda yeni bir probiyotik yaklaşımı olan postbiyotiklerin, potansiyel antimikrobiyal, antioksidan, anti-kanser özelliklerinin belirlenmesinin amaçlandığı ifade edildi.