Ecem Aydın’ın ‘Tarhana Örneklerinden Elde Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Postbiyotik Potansiyeli’ başlıklı projesi, TÜBİTAK-ARDEB 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında destekleniyor. Projede, ülkemizde yaygın olarak tüketilen besleyici ve fermente bir gıda olan tarhana örneklerinin içerdiği laktik asit bakterilerinin postbiyotik özellikleri araştırılıyor.
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Laboratuvarları bünyesinde yürütülecek olan proje çalışmaları sayesinde son yıllarda yeni bir probiyotik yaklaşımı olan postbiyotiklerin, potansiyel antimikrobiyal, antioksidan, anti-kanser özelliklerinin belirlenmesinin amaçlandığı ifade edildi.
Üniversitemizde Birleşmiş Milletler Konferansı 2025’in Açılış Töreni Gerçekleştirildi
Rektörümüz, Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Heyeti’ni Makamında Ağırladı
Üniversitemizde, “Geçmişten Geleceğe Şehir, Kültür ve Medeniyet” Adlı Bilgi Şöleni Başladı
Öğretim Üyemiz, Bahçeşehir Koleji Kuşadası Kampüsü’nde Lise Öğrencileriyle Buluştu
Fen Fakültesi Öğretim Üyelerimizin TÜBİTAK 3501 Projesine Destek
Aydın MYO Öğrencilerinin 5 Projesine TÜBİTAK’tan Destek
Ziraat Fakültesi Öğrencilerine “Narko Rehber” ve “Narko Gençlik” Eğitimi Verildi
Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinden TÜBİTAK 2209-A Başarısı
Öğretim Üyelerimizin Yürütücülüğünü Üstlendiği Erasmus+ Projesinin İlk Buluşması Gerçekleştirildi
"Gülümseyen Çocuklar” Sosyal Sorumluluk Projesi Başarıyla Tamamlandı
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu