HABER ARŞİVİ ( 2023 - Şubat )
Toplam : 16 Haber

Öğretim Elemanımızın Kitabı Yayımlandı
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Kadriye Hayır’ın “Türk Edebiyatında Mensur Mi’râc-nâmeler ve Musa B. Ahmed Antakî’nin Mensur Mi’râc-nâmesi” başlıklı kitabı raflarda yerini aldı.

27.02.2023

Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali İhsan Yapıcı’nın “Aydın ve Yöresi Ağızları” başlıklı kitabı raflarda yerini aldı.

27.02.2023

Öğrencilerimiz ABD’de Fulbright Bursuyla Eğitim Görecek
Üniversitemiz Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerinden Sude Yıldız Öztürk ve Cengiz Ahmet Can Çeliktaş, Fulbright Bursu’nu kazanarak 2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde ABD’de bir yıl süreyle eğitim alma hakkı elde etti.

Üniversitemiz Deprem Bölgesine Destek Sağlamaya Devam Ediyor
Üniversitemiz Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şakiroğlu ve PDR Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Kuzucu, Kızılay’ın davetlisi olarak deprem bölgesini ziyaret etti.

ADÜ, URAP Türkiye Sıralamasında 6 Sıra Birden Yükseldi
Üniversitelerin akademik performanslarını diğer üniversitelerle karşılaştırabilmelerine yardımcı olmak amacıyla çalışmalarını yürüten URAP (University Ranking by Academic Performance) Araştırma Laboratuvarı, 2022-2023 Türkiye ve Dünya sıralaması verilerine göre ADÜ 6 sıra birden yükselirken; bölgedeki tüm üniversiteler arasında ADÜ, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi ile birlikte sıralamada geriye düşmeden yükselen 3 üniversiteden biri oldu.

Üniversitemiz Hastanesi Deprem Yaralarını Sarmaya Devam Ediyor
Kahramanmaraş ve çevre illerde yaşanan deprem felaketinden sonra enkazdan kurtarılan ve deprem bölgesinden ilimize tahliye edilen vatandaşlarımızın, Üniversite Hastanemizin çeşitli bölümlerinde tedavi süreçleri devam ediyor.

24.02.2023

Üniversitemizde “Deprem Sonrası Eğitim Sürecinde Psiko-Sosyal Öneriler” Başlıklı Webinar Düzenlendi
Öğretim üyelerimize yönelik olarak Üniversitemiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRM) tarafından düzenlenen “Deprem Sonrası Eğitim Sürecinde Psiko-Sosyal Öneriler” başlıklı Web Tabanlı Seminer, 23 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşti.

24.02.2023

PDRM, Deprem Sonrasında Destek Olmak İçin Personelimizi ve Öğrencilerimizi Bilgilendiriyor
Üniversitemiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRM), deprem sonrası öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi psiko-sosyal açıdan desteklemek, yaşanılan travmatik sürecin olumsuz etkinlerini azaltmak amacıyla bilgilendirme broşürü hazırladı.

21.02.2023

ADÜ Sağlık Ekibimiz Depremin 261. Saatindeki Mucizeye Tanık Oldu
Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Zamana karşı yarışın olduğu şehirlerden mucize kurtuluş haberleri geldi. 260. saatte Antakya'da 14 yaşındaki Osman Halebiye ve 261. saatte 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu enkazdan çıkarıldı.

17.02.2023

Üniversitemizin Deprem Bölgesindeki Yardım Seferberliği Devam Ediyor
Ülkemizi derinden sarsan Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin ardından Üniversitemizde başlatılan çalışmalar kapsamında gıda yardım aracımız, 16 Şubat 2023 tarihinde bölgeye gönderilmek üzere hareket etti.

17.02.2023

‘Umut’ Bebek Hepimize Umut Oldu
Ülkemizi derinden sarsan merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıma neden olan depremde Kahramanmaraş Onikişubat’taki evleri hasar gören Hatice Celayir, bebeğini kucağına almasına saatler kala depreme yakalandı. Deprem sonrası Hatice Celayir ve ailesi Aydın’a gelerek Üniversitemiz Hastanesinde 9 Şubat 2023 tarihinde bir erkek çocuğu dünyaya getirdi.

14.02.2023

Arama Kurtarma Ekibimiz Deprem Bölgesinde
Merkez üssü Kahramanmaraş olan Gaziantep, Hatay, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman illerinde de hissedilen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler sonrası, Üniversitemizde başlatılan çalışmalar kapsamında ADÜ Arama-Kurtarma Ekibimiz, 6 Şubat 2023 tarihinde Üniversitemiz Rektörlük Binası önünden afet bölgesine hareket etmişti.

09.02.2023

Afet Yardım Kampanyası İçin Toplanan Malzemeler Yola Çıktı
Merkez üssü Kahramanmaraş olan Gaziantep, Hatay, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman illerinde de hissedilen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler sonrası, Üniversitemizde başlatılan "Afet Yardım Kampanyası" kapsamında ilk etapta toplanan ihtiyaç malzemelerinin olduğu araçlar, 8 Şubat 2023 tarihinde Üniversitemiz Hastanesi önünden hareket etti.

08.02.2023

Üniversitemiz Tarafından Deprem Bölgesi İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı
Aydın Valiliği Koordinasyonunda olmak üzere Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ailesi olarak depremden zarar gören vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere "Afet Yardım Kampanyasına" destek çalışması başlatılmıştır. İhtiyaç duyulan ve aşağıda cinsi belirtilen ürünleri bağışta bulunmak isteyen personellerimiz ve öğrencilerimiz, ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Eski Acil Servis Biriminin olduğu binaya her gün 08:30-18:00’a kadar yardımlarını getirebilirler.

07.02.2023

Arama Kurtarma Ekibimiz Deprem Bölgesine Gidiyor
Merkez üssü Kahramanmaraş olan Gaziantep, Hatay, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman illerinde de hissedilen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler sonrası, Üniversitemizde başlatılan çalışmalar kapsamında ADÜ Arama-Kurtarma Ekibimiz, 6 Şubat 2023 tarihinde afet bölgesine hareket etti.

07.02.2023

Cumhurbaşkanımız, Üniversitemizde Gençlerle Bir Araya Geldi
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle, Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda düzenlenen Aydın Gençlik Buluşması etkinliği, 4 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşti.

06.02.2023