Üniversitemizin Deprem Bölgesindeki Yardım Seferberliği Devam Ediyor

17.02.2023
Ülkemizi derinden sarsan Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin ardından Üniversitemizde başlatılan çalışmalar kapsamında gıda yardım aracımız, 16 Şubat 2023 tarihinde bölgeye gönderilmek üzere hareket etti.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi ürünlerinin de içinde olduğu, üniversite personelimiz ve Aydınlı iş insanlarının destek verdiği gıda yardımları ile deprem bölgesinde depremden etkilenen vatandaşlarımız için aşevi kurulması amaçlanıyor.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise şifa dileyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “ADÜ ailesi olarak deprem bölgesinde yaraları sarmak için seferber oluyoruz. Topladığımız yardımlarla deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza destek olabilmek bir nebze de olsa acımızı hafifletiyor. Her koşulda zorlukların üstesinden gelen güçlü Türkiye’mizin bu zor günde de tek yürek olacağına inancım tamdır.” dedi.

Üniversitemiz, depremden etkilenen bölgede yaraları sarmak için insani yardım çalışmalarına devam edecek.