Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Cumhurbaşkanımız, Üniversitemizde Gençlerle Bir Araya Geldi

06.02.2023
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle, Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda düzenlenen Aydın Gençlik Buluşması etkinliği, 4 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşti.

Gençlik Buluşmaları kapsamında Üniversitemizde gerçekleşen etkinliğe; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, bakanlar, AK Parti milletvekilleri, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, AK Parti İl ve İlçe Gençlik Kolları temsilcileri katıldı.

Konuşmasında gençlerin tertemiz yüzlerine baktıkça hep daha çok çalıştıklarını, ülkeye ve millete hizmet davasına daha sıkı sarıldıklarını belirten Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip  Erdoğan "Sizin umutlarınızın büyüklüğünü gördükçe omuzlarımızdaki yükün ağırlığının daha fazla farkına vardık. Sizin azminize ve becerinize şahit oldukça Türkiye'nin müreffeh ve mutlu geleceğine olan inancımızı daha da perçinledik. Siz bize ilham verdiniz, saldırılar karşısında direnme gücü verdiniz, daha büyük hedeflere yürüme cesareti verdiniz." ifadelerini kullandı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerden aldıkları ilhamla yollarına çok daha güçlü ve kararlı şekilde devam ettiklerini vurguladı.

Gençlerimizin tamamı bizim göz bebeğimizdir…

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, her gencin kendileri için özel olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hangi siyasi fikre, kökene, hayat tarzına sahip olursa olsun gençlerimizin tamamı bizim göz bebeğimizdir. Gençlerin, tanımı başkaları tarafından yapılan harflerle sınıflandırılmasını, belli kalıplara ve şablonlara hapsedilmeye çalışılmasını reddediyoruz. Her biri farklı bir dünyayı, farklı bir karakteri, eşsiz bir potansiyeli temsil eden milyonlarca gencimizi böyle harcıalem tariflere sığdırmak mümkün de değildir, adil de değildir. Gençlerimizi, çoğu dışarıdan ithal kavramlarla tanımlama gayretlerinin gerisindeki hesapların elbette farkındayız. Bu çabanın gayesi gençleri anlamak, gençlerle empati geliştirmek, gençlerin gündemini takip etmek, derdiyle dertlenmek kesinlikle değildir. Bu tarz kurnazlıkların amacı gençlerimizi belli ideolojilere yönlendirmektir."

Gençlerin, vatandaşı olmaktan onur duyacağı bir Türkiye'yi inşa etmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanımız, "Fırsat bulduğumuz her an şehirlerimize gidiyor, milletimiz ve gençlerimizle kucaklaşıyoruz. Geçen hafta Bilecik ve Denizli'deydik, bugün de Aydın'ın misafiriyiz. Diğer illerimiz gibi Aydın'da da dolu dolu bir gün geçiriyoruz." diye konuştu.

Gençlerin hedeflerine mani olan hangi engel ve zorluk varsa hepsini tek tek gidermekte kararlı olduklarının altını çizen Cumhurbaşkanımız, bu anlayışla üniversite sayısını 76'dan 208'e çıkardıklarını dile getirerek; yurtların donanımını, otel konforuna yükselttiklerini, bu yıl yurtlara yüzde 98 gibi rekor yerleştirme oranı yakaladıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan “Tariflere sığmayan muhabbetiniz, ahde vefanız, dayanışmanız, cesaret aşılayan duruşunuz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Sizin kalbinizde yer edinmek, sizlere yoldaşlık yapmak, benim için hep iftihar vesilesi oldu."sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Gençlerin kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, toplu fotoğraf çekiminin ardından Atatürk Kongre Merkezi’nden ayrıldı.

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN