Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Arama Kurtarma Ekibimiz Deprem Bölgesine Gidiyor

07.02.2023
Merkez üssü Kahramanmaraş olan Gaziantep, Hatay, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman illerinde de hissedilen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler sonrası, Üniversitemizde başlatılan çalışmalar kapsamında ADÜ Arama-Kurtarma Ekibimiz, 6 Şubat 2023 tarihinde afet bölgesine hareket etti.

Üniversitemiz Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) Müdürlüğü bünyesinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir'in talimatları ve desteğiyle oluşturulan Arama-Kurtarma Ekibi, İşyeri Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nadir Savaş Öter başkanlığında Üniversitemiz Rektörlük Binası önünden yola çıktı. 

Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Emine Gerçek Öter, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Halise Çınar, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Nadir Savaş Öter ve Öğr. Gör. Evrim Çevik, Sivil Savunma Uzmanı Gülay Kandemir, İSG Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mithat Evrim Demir’in koordinasyonunda, Arama Kurtarma Ekibi üyelerinin hazırlık çalışmaları ile araca yüklenen su, gıda kolileri, battaniye, kışlık kıyafet vb. acil yardım malzemeleri, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yardım profesyonellerimiz tarafından otobüse yüklendi.

 Afet ve acil durumlara yönelik kapsamlı eğitimlerini aldıktan sonra AFAD Genel Başkanlık tarafından akredite bir grup olmak için teorik ve saha eğitimlerini devam ettiren Arama-Kurtarma Ekibimizi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Aydın ve Prof. Dr. Ali Akyol ile personelimizden oluşan bir grup deprem bölgesine uğurladı. ADÜ-AFAM Projesi ve İdari-Mali İşler Daire Başkanlığı desteğiyle alınan depremde arama kurtarma çalışmalarına destek olacak malzemeleri de yanında götüren Arama-Kurtarma Ekibimize deprem bölgesindeki çalışmalarında kolaylıklar dileyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “ADÜ ailesi olarak deprem bölgesinde yaraları sarmak için seferber oluyoruz. Her koşulda zorlukların üstesinden gelen güçlü Türkiye’mizin bu zor günde de tek bir yürek olacağına inancım tamdır. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN