Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Afet Yardım Kampanyası İçin Toplanan Malzemeler Yola Çıktı

08.02.2023
Merkez üssü Kahramanmaraş olan Gaziantep, Hatay, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman illerinde de hissedilen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler sonrası, Üniversitemizde başlatılan "Afet Yardım Kampanyası" kapsamında ilk etapta toplanan ihtiyaç malzemelerinin olduğu araçlar, 8 Şubat 2023 tarihinde Üniversitemiz Hastanesi önünden hareket etti.

Aydın Valiliği koordinasyonuyla afet bölgesine ulaştırılacak olan malzemeleri taşıyan araçlarda; personelimiz ve öğrencilerimizin katkılarıyla hazırlanan su, gıda kolileri, battaniye, kışlık kıyafet, hijyen malzemeleri, kuru gıda, ayakkabı, ısıtıcı, el feneri vb. acil yardım malzemeleri yer alıyor.

Yaptıkları yardım kampanyası çağrısına duyarlı davranarak tüm imkanlarını seferber eden personelimiz ve öğrencilerimize teşekkür eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir “Gün, 85 milyon olarak tek yürek olma günüdür. Toplanan malzemelerimiz Aydın Valiliği koordinasyonuyla afet bölgelerine ulaşacak. Yardım kampanyasında emeği olan ADÜ ailesine duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Ekiplerimiz afet bölgelerinde AFAD ile koordineli bir şekilde çalışmalarda yer alıyor. ADÜ Arama Kurtarma ekibimiz, Hekimlerimiz, yardımcı sağlık personelimiz sahada görev yapıyor. Biz ADÜ ailesi olarak yaraları sarmak adına üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için seferber olduk. İnşallah el birliğiyle bu kara günleri de atlatacağız.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN