Akademisyenimizin Projesine TÜBİTAK’tan Destek

21.12.2023
Üniversitemiz Çine Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Leyla Eken’in yürütücü, Arş. Gör. Dr. Yunus Korkom (ADÜ-Bitki Koruma Bölümü) ve Arş. Gör. Cansu Dindar’ın (ADÜ-Bahçe Bitkileri Bölümü) araştırmacı, Prof. Dr. Uğur Şirin (ADÜ-Bahçe Bitkileri Bölümü) ve Prof. Dr. Erhan Akkuzu’nun (Ege Ü.-Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü) danışman, Ziraat Yüksek Mühendisi Merve Kabakcı’nın (ADÜ-Bahçe Bitkileri Bölümü) bursiyer olarak yer aldığı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenme hak kazandı.

3501-Kariyer Geliştirme Programı kapsamında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye hak kazanan “Farklı Mevsimlik Süs Bitkilerinde Yerli Trichoderma spp. ve Ozmotik Koruyucuların Su Stresi Koşullarında Bitki Gelişimi Üzerine Etkisi” başlıklı ve TOVAG- 123O987 numaralı projenin yürütücüsü Öğr. Gör. Dr. Leyla Eken, “Su stresi altındaki mevsimlik süs bitkilerinde fizyolojik, morfolojik ve biyokimyasal değişimlerin belirlenmesi amacıyla bu çalışma planlanmıştır. Proje kapsamında dış mekanlarda kullanılan bitkilere kısıtlı sulama yaklaşımları, ayrıca bazı uygulamaların kısıtlı sulama ile birlikte kullanılmasıyla mevcut su kaynakları planlaması ve etkin su kullanımı araştırılacaktır. Bu proje ile, fazla su tüketen ve peyzaj alanlarında kullanılan yazlık ve kışlık mevsimlik süs bitkilerinin su kısıtı altında gerçekleştirilecek olan uygulamalarla adaptasyonunun ve morfolojik kalitesinin artırılması, bununla birlikte en az düzeyde su kullanımını ve sulama maliyetini azaltmayı hedefliyoruz.” dedi.

Akademisyenimizi ve proje ekibini tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.