Yabancı Diller Yüksekokulu, Eaquals Akreditasyon Süreci Kapsamında Toplantı Gerçekleştirdi

15.10.2024
Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu, uluslararası standartlarda bir dil eğitimi sunma hedefiyle başlattığı Eaquals akreditasyon sürecine dair önemli bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Bertan Akyol, müdür yardımcıları ve akademik birim sorumlularının katıldığı toplantıda, akreditasyon sürecindeki ilerlemeler hakkında paylaşımlar yapılarak başvuru takvimi ile ilgili görüşmelerde bulunuldu. Eaquals akreditasyonu, dünya genelinde dil okullarının kalitesini belirleyen önemli bir ölçüt olarak kabul edilmekte olup, bu akreditasyona sahip olmak, yüksekokulun eğitim programlarının uluslararası standartlarda olduğunu ve öğrencilere dünya genelinde geçerlilik taşıyan bir dil eğitimi sunduğunu gösteriyor.

Yüksekokul yönetimi, akreditasyon sürecinin önemine vurgu yaparak, bu sürecin sadece bir kalite belgesi almakla sınırlı olmadığını, aynı zamanda eğitim programlarının sürekli iyileştirilmesine ve öğrenci memnuniyetinin artırılmasına katkı sağlayacağını belirtti. Eaquals akreditasyonu ile, Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulunun hem yurt içinden hem de yurt dışından öğrenci çekerek bölgenin eğitim kalitesine önemli bir katkı sağlayacağı vurgulandı. Bu gelişme, hem Üniversitemiz hem de bölge için önemli bir başarı olarak değerlendirildi.