Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Hizmet İçi Eğitim Kapsamında “İyi Oluşun Beş Duyusu” Temasıyla Eğitim Düzenlendi

16.10.2024
Üniversitemiz Hizmet İçi Eğitim ve Araştırma Koordinatörlüğü tarafından çalışanların bilgi ve becerilerini geliştirmek, iş performansını artırmak ve kurumun hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “İyi Oluşun Beş Duyusu” adlı eğitim, 16 Ekim 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

Hizmet İçi Eğitim ve Araştırma Koordinatörü, Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Kıral yaptığı açılış konuşmasında, koordinatörlüğün ileriki dönemlerde de gelen talepler üzerine eğitimler düzenlemeye devam edeceğini belirtti. Prof. Dr. Erkan Kıral ve Koordinatör Yardımcısı Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Karışan, yapılan eğitimlerin amacını “Koordinatörlüğümüz mevcut işin gerektirdiği becerileri güçlendirmek, yeni teknolojileri veya yöntemleri öğretmek, ekip çalışmasını geliştirmek ve çalışan memnuniyetini artırmak için eğitimler düzenlemektedir. Üniversitemiz personelinin motivasyonunu artırarak, kurum içinde daha verimli bir çalışma ortamı oluşturmayı hedeflediğimiz bu eğitimler kapsamında görev bilincinin artırılmasını, iletişim becerilerinin güçlendirilmesini ve hizmet kalitesinin yükseltilmesini amaçlıyoruz.” şeklinde özetledi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esef Hakan Toytok eğitimde konuşmacı olarak yer aldı. Doç. Dr. Esef Hakan Toytok, katılımcılara fiziksel, zihinsel ve duygusal sağlıklarını geliştirmek için farklı yaklaşımlar sundu. İyi oluşun (well-being), kişinin yaşamdan tatmin olması, stresle başa çıkabilmesi ve genel anlamda sağlıklı bir yaşam sürmesi ile ilgili önemli bir kavram olduğunu belirten Doç. Dr. Toytok, insanın sağlıklı olabilmesi için “Biyolojik (Bedensel)”, “Bilişsel (Zihinsel)”, “Öznel”, “Sosyal” ve “Ruhsal (Psikolojik)” duyularının iyi oluş kavramı üzerindeki etkilerine değindi.

Katılımcılara kendi iyi oluşlarını değerlendirme ve geliştirme fırsatları sunan eğitim, katılımcılardan gelen soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN