Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Ziraat Fakültesi, Tarihsel Çevrelerde Peyzaj Tasarımı Eğitim Etkinliği Gerçekleştirdi

19.09.2023
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde TÜBİTAK 2237-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ile gerçekleştirilen ve 6 gün süren Tarihsel Çevrelerde Peyzaj Eğitimi Etkinliği, 11-16 Eylül 2023 tarihlerinde Didim Sosyal Tesisleri Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Program açılışına Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu’nun yanı sıra, Didim Belediye Başkanlığı, Didim Müze Müdürlüğü ve Didim İlçe Tarım Müdürlüğü’nden yetkililer  katılım gösterdi. Programda açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, farklı üniversitelerden gelen gerek öğretim üyelerini gerekse de öğrencileri ağırlamaktan çok memnun kaldığını belirterek tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyelerinin düzenleme kurulunda yer aldığı eğitim programında; Üniversitemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Bülent Deniz, Prof. Dr. Çiğdem Kılıçaslan Deniz ve Prof. Dr. Barış Kara projede eğitmen olarak görev aldı.

7 farklı üniversiteden 11 eğitmenin ve 13 farklı üniversiteden 18 öğrencinin katılım sağladığı eğitim programında, tarihsel çevrelerde yapılacak peyzaj tasarım çalışmalarında genel yaklaşımın nasıl olması gerektiği ve bu çevrelerde geleneksel dokunun korunma-kullanma dengesi kapsamında sürdürülebilirliğinin nasıl sağlanabileceği hakkında bilgiler verildi.

Eğitimde 3 gruba ayrılan öğrenciler, örnek çalışma alanları olarak Kıyıkışlacık İasos Antik Kenti, Didim Akköy Kentsel Siti ve Didim Arkeopark Arkeolojik Sit alanları olmak üzere 3 farklı alanda çalıştı. Öğrenci ve eğitmenler örnek alanlara teknik gezi düzenleyerek yerinde incelemelerde bulundu. Çalışma grupları elde ettikleri çıktı ve projeleri 17 Eylül 2023 tarihinde ayrı ayrı sunarak programı tamamladı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN