Toplantıya, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Özarslan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sürmen, Dekan yardımcıları Prof. Dr. Gürhan Keleş ve Doç. Dr. Gökhan Çınar, Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Bilir ile akademik personel katıldı.
Toplantıda konuşma gerçekleştiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Ziraat Fakültemiz, araştırma, teknoloji geliştirme ve eğitim faaliyetlerinde öncü bir rol üstlenmektedir. Dünyada büyük bir tarımsal teknoloji dönüşümünden bahsetmek mümkündür. Tarım 1.0 ile başlayan üretim süreçleri günümüzde yerini robotik ve yapay zekâ bazlı dijital bir entegre işletim sistemine bırakmaya başlamıştır. Gelecekte yüksek verimli, düşük kaynak kullanımlı, web tabanlı akıllı çiftlikler ile daha sık karşılaşacağımız fikrindeyim. Bu nedenle geleneksel tarım uygulamalarını gözden geçirmeliyiz. Üretim teknolojilerinin sunduğu olanakları yenilikçi tarım ürünleri ile birleştirebilirsek üniversitemiz ve ülkemiz için ciddi kazanımlar ve fırsatlar yakalayabiliriz. Akademisyenlerimizin bu dönüşümde yol gösterici olabileceğine olan güvenim tamdır.” dedi.
Ziraat Fakültesinin projeler aracılığıyla desteklendiğini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, “Yönetimi devir aldığımız günden itibaren fakültemize 2023 ve 2024 yıllarında toplam 52 projeye 6 milyon 323 bin TL destek sağladık. Özellikle 3,5 Milyon TL tutarındaki BAP altyapı projesi ile fakültenin hayvancılık başta olmak üzere alt yapısının güçlendirilmesine önemli katkı sağladık. Bu proje kapsamında 1 adet son teknoloji yem karma makinası, 1 adet 12 tonluk romörk, 1 adet 20 tonluk su tankı, 1 adet gübre seperatörü, süt işletmesi gübre sıyırıcısının yenilenmesi, 24 başlık keçi sağım ünitesi, koyunculuk işletmesinin barınak ve yol yapımı gibi yatırımlar yapılmıştır. Proje devam etmektedir. Ayrıca fakültemizin özellikle su ve içme suyu sorunu olduğunun farkındayım. Bu sorunu çözmek için 500 bin TL’nin üzerinde bir yatırım ile artezyen pompalarını, elektronik aksamları, su tanklarını ve motorları değiştirdik, yeniledik. Diğer bir önemli adım suyun sertliğinin düşürülmesi için yumuşatma sisteminin devreye alınmasıdır. Bunun için yapı işleri dairemiz bütçesinden yaklaşık 750 bin TL kaynak ayıracağız ve bu sorunu tamamen çözüme kavuşturacağız. Fakülte sulama ve sera altyapılarının iyileştirilmesi için desteklerimizin devam edeceğini belirtmek isterim.” dedi.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sürmen, Fakülte bünyesinde gerçekleştirilen yayın, proje, etkinlik, eğitim ve akreditasyon gibi performansları hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Fakülte akademik personeli ile 2024-2025 Akademik yıl bahar dönemi hedefleri, ihtiyaçları ve çözüm yolları hakkında görüşmeler yapıldı.
2024 yılı Akademik Teşvik ödüllerinde dereceye giren akademisyenlere başarı belgelerinin verilmesinin ardından akademik yükseltme binişlerinin giydirilmesiyle devam eden toplantı, sağlıklı ve başarılı bir dönem dilekleri ile sona erdi.
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Ramazan Bayramı Bayramlaşma Töreni'ne Katıldı
Öğretim Üyemiz, Bağımlılıkla Mücadele İl Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
Üniversitemizde “Weimar Klasik Döneminde Faust ve İrade” Etkinliği Gerçekleştirildi
Öğretim Elemanımızın Kitabı Yayımlandı
Köşk Meslek Yüksekokulunda Kalite ve Akreditasyon Sürecine Yönelik Eğitimler Gerçekleştirildi
ADÜ Ailesi Geleneksel Bayramlaşma Töreni Gerçekleşti
Nazilli İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Kariyer Etkinlikleri Düzenlendi
Karacasu Memnune İnci MYO’da “Geleceğin Lideriyim” Semineri Gerçekleştirildi
Ziraat Fakültesi Ailesi Geleneksel İftar Yemeğinde Buluştu
Çine Meslek Yüksekokulunda İftar Yemeği Etkinliği Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu