Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın da bulunduğu çekimlerde, Yara Bakım Ünitesi personeli ve hastaları da tedavi süreçleri hakkında bilgiler verdi.
Türkiye’de sekiz milyon diyabet hastasının olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, hastaların en büyük sorunlarının ayak yaraları olduğunu söyleyerek, “Yaralar bazen bacak kayıplarına bile yol açabiliyor. Üniversitemizde uygulanan yöntemle yaraları tedavi ediyoruz. 70’e yakın hastanın ayağını geliştirilen bu yöntemle kesilmekten kurtardık.” dedi.
Ünitenin gündüz bakım bölümünde günde yaklaşık 40 hastayı tedavi ettiklerini söyleyen Üniversitemiz Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, Türkiye’de yılda yaklaşık 25 bin kişinin diyabet nedeniyle ayağını kaybettiğini vurgulayarak “Hastanın ayağını kestiğiniz zaman sorunu çözmüyorsunuz, çünkü bu hastaların %50’si üç yıl içinde yaşamlarını kaybediyor. Biz, Epidermal Büyüme Faktörü adı verilen bir yöntemle hastaların yaralarına özel bir ilaç şırınga ediyoruz. Böylece birçok hastanın ayağı kesilmeden tedavi edilmiş oluyor.” dedi.
Diyabet hastalarının yaralardan korunmak için ayak bakımına özen göstermesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Ertuğrul, ayağına göre ayakkabı giymenin de tedavi sürecinde önem taşıdığını sözlerine ekledi.
Üniversitemizde, Dünya Felsefe Günü Kapsamında Sempozyum Düzenlendi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu