Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Yara Bakım Ünitemiz TRT Haber’de

25.01.2018
Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nazlı-Selim Eren Kronik Yara ve İnfeksiyonları Bakım Ünitesi, 23 Ocak 2018 tarihinde TRT Haber ekibinin gerçekleştirdiği çekimlerle tanıtıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın da bulunduğu çekimlerde, Yara Bakım Ünitesi personeli ve hastaları da tedavi süreçleri hakkında bilgiler verdi.

Türkiye’de sekiz milyon diyabet hastasının olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, hastaların en büyük sorunlarının ayak yaraları olduğunu söyleyerek, “Yaralar bazen bacak kayıplarına bile yol açabiliyor. Üniversitemizde uygulanan yöntemle yaraları tedavi ediyoruz. 70’e yakın hastanın ayağını geliştirilen bu yöntemle kesilmekten kurtardık.” dedi.

Ünitenin gündüz bakım bölümünde günde yaklaşık 40 hastayı tedavi ettiklerini söyleyen Üniversitemiz Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, Türkiye’de yılda yaklaşık 25 bin kişinin diyabet nedeniyle ayağını kaybettiğini vurgulayarak “Hastanın ayağını kestiğiniz zaman sorunu çözmüyorsunuz, çünkü bu hastaların %50’si üç yıl içinde yaşamlarını kaybediyor. Biz, Epidermal Büyüme Faktörü adı verilen bir yöntemle hastaların yaralarına özel bir ilaç şırınga ediyoruz. Böylece birçok hastanın ayağı kesilmeden tedavi edilmiş oluyor.” dedi.

Diyabet hastalarının yaralardan korunmak için ayak bakımına özen göstermesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Ertuğrul, ayağına göre ayakkabı giymenin de tedavi sürecinde önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN