Proje ekibinde, Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Ural, Araştırma ve Uygulama Hayvan Hastanesi Merkez Laboratuvarı Sorumlusu Dr. Gamze Gültekin, Farmakoloji ve Toksikoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Boyacıoğlu ve Viroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. B. Taylan Koç araştırmacı olarak yer aldı.
Projede Lisansüstü bursiyer olarak İç Hastalıkları Anabilim Dalı Doktora öğrencisi Doğa Feray Altunsoy, Yüksek Lisans öğrencileri Sevgi Aksoy ve Gizem Akbulut ile TÜBİTAK 2247-C Stajyer Araştırmacı Programı (STAR) kapsamında bursiyer olan Veteriner Fakültesi 4. ve 5. sınıf Lisans öğrencileri Melek Gökçe ve Müge Varan görev aldı.
Araştırma ile yavru kedi ve köpeklerde tedaviye rağmen ölüme neden olabilen parvovirus enfeksiyonlarında destekleyici tedaviye ek olarak sitrulin uygulamasının iyileşme süresini kısaltabileceği ve sağkalımı artırabileceği ön görülüyor. Proje kapsamında hasta kabulüne başlandığı ve 6 aylık yaştan küçük, parvovirus şüphesi taşıyan (kanlı ishal, kusma ve iştahsızlık belirtileri gösteren), henüz tedavi uygulanmamış kedi ve köpek yavrularının muayene, tanı ve tedavisi amacıyla Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hayvan Hastanesine getirilebileceği belirtiliyor.
Proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Üniversitemizde, Dünya Felsefe Günü Kapsamında Sempozyum Düzenlendi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu