Üniversitemizin Öğretim Üyelerinden Yeni bir Ciğerotu Keşfi

14.02.2022
Üniversitemiz öğretim üyeleri, TÜBİTAK tarafından desteklenen proje (TBAG 111T872) kapsamında ülkemizde bir ciğerotu türünü keşfedip, bilim camiasına tanıttı.

Üniversitemizin Eğitim Fakültesi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Özenoğlu ve Fen-Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Kırmacı, TÜBİTAK tarafından desteklenen proje (TBAG 111T872) kapsamında ülkemizde bir ciğerotu türünü keşfedip, bilim camiasına tanıttı.

Mersin’den topladıkları Ciğerotu türüne, Anadolu Çatalcığı (Riccia anatolica Özenoğlu &Kırmacı) ismini veren öğretim üyelerinin çalışmasıyla ilk kez Türk Bilim İnsanları, bir ciğerotu türünü isimlendirmiş oldu. Anadolu Çatalcığı ile ülkemizden bilinen Endemik Ciğerotu sayısı 4’e yükseldi.

Öğretim üyelerimizi yaptıkları çalışma dolayısıyla tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.