Ziyaret kapsamında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol ve ADÜ Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Akkaya da yer aldı. Söz konusu ziyaretin temel hedefi, iki üniversite arasında mevcut akademik iş birliğini daha da derinleştirmek, öğrenci ve personel hareketliliğini artırmak, ortak araştırma projeleri geliştirmek ve bu iş birliğini sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak olarak belirlendi.
Panevezio Kolegija; sağlık bilimleri, mühendislik, işletme ve sosyal bilimler gibi pek çok disiplinde eğitim sunan, yenilikçi altyapısı ve güçlü sektör bağlantılarıyla Litvanya’nın önde gelen uygulamalı bilimler üniversiteleri arasında yer alıyor. Üniversite, Erasmus+ hareketlilik programlarıyla da dikkat çekerken, teorik bilginin yanı sıra pratik uygulama olanaklarıyla öğrencilerine nitelikli bir öğrenim ortamı sunuyor.
Üniversitemiz ile Panevezio Kolegija arasında Erasmus+ Programı çerçevesinde gerçekleştirilen hareketlilik faaliyetleri, iki kurum arasındaki akademik ve kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlıyor. Bu kapsamda, Üniversitemizden 2013-2014 akademik yılında 3 öğrenci, 2014-2015 akademik yılında 9 akademik personel ve 1 öğrenci, 2017-2018 akademik yılında ise 1 akademik personel ve 2 öğrenci olmak üzere Litvanya’daki Panevezio Kolegija’ya toplamda 10 akademik personel ve 6 öğrenci gitti.
Öte yandan, Panevezio Kolegija’dan Üniversitemize 2012-2013 akademik yılında 8 öğrenci ve 4 akademik personel, 2013-2014 akademik yılında 1 öğrenci, 2014-2015 akademik yılında 2 öğrenci, 2018-2019 akademik yılında 1 akademik personel ve 2021-2022 akademik yılında ise 4 öğrenci olmak üzere toplamda 5 akademik personel ve 15 öğrenci geldi.
Bu karşılıklı hareketlilik faaliyetleri, Erasmus+ Programı’nın sunduğu olanaklarla her iki kurumun da uluslararasılaşma hedeflerine katkı sağlarken, aynı zamanda farklı kültürlerin akademik bağlamda etkileşimini de teşvik ediyor.
Üniversitemiz heyeti tarafından gerçekleştirilen bu ziyaret, sadece akademik ilişkilerin güçlendirilmesine değil, aynı zamanda Üniversitemizin küresel düzeydeki görünürlüğünün artırılmasına da katkı sunuyor.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, ““Uluslararasılaşma, Üniversitemizin stratejik hedeflerinden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Bu doğrultuda, öğrenci ve akademik personel hareketliliğini artırmak, ortak bilimsel üretimi teşvik etmek ve kültürler arası akademik etkileşimi derinleştirmek amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar, kurumsal gelişimimize önemli katkılar sağlamaktadır. Panevezio Kolegija ile olan iş birliğimiz, bugüne kadar pek çok başarılı hareketlilik faaliyetine ev sahipliği yapmıştır. Önümüzdeki süreçte bu ilişkileri daha da ileri taşıyarak, ortak bilimsel üretim süreçlerine hız kazandırmayı hedefliyoruz.” dedi.
“Şampiyonlar Okulu” Spor Bilimleri Fakültesi Mezunlarını Uğurladı
Üniversitemizde, “Büyük Menderes Vadisinden Türk-Ermeni İlişkilerine Bakış” Paneli Düzenlendi
Üniversitemizde Ameliyathane Teknikerleri Günü Etkinliği Düzenlendi
Üniversitemiz Söke İşletme Fakültesi Öğrencilerinden TÜBİTAK 2209-A Başarısı
Üniversitemizde “Bir Sosyoloğun Kariyer Sürecinde Eğitim ve Spor” Başlıklı Seminer Düzenlendi
Yüksek Lisans Öğrencimiz, Antalya Diplomasi Forumu’nda Üniversitemizi Temsil Etti
Köşk MYO Öğrencilerinden 23 Nisan’da Anlamlı Sosyal Sorumluluk Etkinliği
Üniversitemiz Öğrencilerinden Anlamlı Ziyaret: 23 Nisan Coşkusu Mursallı’da Yaşandı
Devlet Konservatuvarı Öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A Projeleri Desteklenmeye Hak Kazandı
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu