Ziyarette katıldıkları Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun düzenlediği (TÜBİTAK) Uluslararası İnsansız Hava Aracı Türkiye Yarışması” hakkında bilgiler veren İHA ekibi, destekleri için Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a teşekkürlerini sundu.
Üniversitemiz, Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Hacı Veli İlkkılıç ve Ali Can Erüst, kurmuş oldukları “The Air Benders – ADU UAV” takımı ile, TÜBİTAK tarafından birincisi organize edilen Uluslararası İnsansız Hava Aracı Türkiye Yarışmasında Üniversitemizi temsil ettiler. Yurtiçi ve yurtdışından 150’nin üzerinde takımın başvurduğu yarışmada, gerekli şartları sağlayan takımlar final etabına davet edildi. Yarışmanın 10-16 Ekim 2016 tarihlerinde Gebze Teknoloji Üniversitesi Çayırova Kampüsünde gerçekleştirilen final etabına Adnan Menderes Üniversitesi’nin de katıldığı toplam 30 üniversite ve 70 farklı takımın yer aldığı etaba yurtdışından ise 5 değişik ülkeden 5 takım katıldı.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin desteği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Kalkan’ın akademik danışmanlığıyla tasarladıkları İHA ile yarışmaya katılan öğrencilerimiz, yarışmada önceden tanımlanan parkur tamamlama, ve yük taşıma/boşaltma görevlerini eksiksiz olarak tamamlayarak Üniversitemizi başarıyla temsil etti. Üniversitemizin maddi desteği ile tasarlanan 4 pervaneli, 2 kameralı yük taşıma/boşaltma özelliğine sahip İHA (Unmanned Air Vehicle - UAV)’nın yazılımı öğrencilerimiz tarafından geliştirildi. Tasarım aşaması hakkında bilgiler veren veren Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Kalkan, “İnsansız Hava Araçları tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaya başlamıştır. İHA’lar günümüzde askeri uygulamalardan, görüntü toplamaya, orman yangını tespitinden zirai ürün takibine kadar birçok alanda hayatımızın içine girmiştir. Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü olarak, öğrencilerimizin bu teknolojiyi tasarlayabiliyor olduklarını görmek bizler için sevindiricidir. TÜBİTAK tarafından organize edilen bu yarışmada Üniversitemizi, Rektörlüğümüzün sağladığı maddi destek ve öğrencilerimizin kişisel çabaları ile temsil ettik.” diye konuştu.
İHA tasarımının yanında, İHA’ yı iyi kullanabilmenin de çok önemli olduğunu belirten UAV takım pilotu Hacı Veli İlkkılıç, bu amaçla uzun süreler arazide İHA ile denemeler yaptığını ve İHA’yı çok iyi tanıdığını belirtti. Dron olarak bilinen “Floureon Fx 10 Mini” ile de çalışmalar yaptığını belirten Hacı Veli İlkkılıç, yanında getirdiği küçük dronu Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a sundu.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu