Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Temel Afet Bilinci Eğitimi Düzenlendi

15.04.2019
Üniversitemiz Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle 10 Nisan 2019 tarihinde Temel Afet Bilinci eğitimi düzenlendi.

Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden Eğitim Şube Müdürü Sinan Can ile arama ve kurtarma teknisyenleri Ramazan Yağtu ve Ergün Gülmez tarafından verilen eğitime, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Ameliyathane Hizmetleri Programı birinci ve ikinci sınıf öğrencileri katıldı.

Ülkemizin sahip olduğu tektonik, sismik, topografik ve iklimsel yapısı gereği doğal afetlerle sıklıkla karşı karşıya kalındığını belirten eğitmenler, “Ülkemiz depremlerde insan kaybı açısından dünyada üçüncü, etkilenen insan sayısı açısından sekizinci sırada yer almaktadır. Doğal afetlerin doğrudan ya da dolaylı olarak neden olduğu maddi ve manevi kayıplar afet yönetiminin ve koordinasyonunun günümüz dünyasında ne kadar titizlikle ele alınması gerektiğinin bir kanıtıdır.” dedi.

Eğitimde, afet ve acil durumun tanımı, afetlerin önemi, deprem öncesi, esnası ve sonrasında birey, kurum ve toplum bazlı uygulamalara değinilirken, soru cevap şeklinde ilerleyen sunumda ülkemizin deprem risk haritası üzerinde durularak bir deprem anında neler yapmamız gerektiği kapsamlı olarak anlatıldı. Deprem anında “çök – kapan – tutun” tekniğinin önemini vurgulayan eğitmenlere teşekkür belgeleri verilmesiyle eğitim son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN