Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden Eğitim Şube Müdürü Sinan Can ile arama ve kurtarma teknisyenleri Ramazan Yağtu ve Ergün Gülmez tarafından verilen eğitime, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Ameliyathane Hizmetleri Programı birinci ve ikinci sınıf öğrencileri katıldı.
Ülkemizin sahip olduğu tektonik, sismik, topografik ve iklimsel yapısı gereği doğal afetlerle sıklıkla karşı karşıya kalındığını belirten eğitmenler, “Ülkemiz depremlerde insan kaybı açısından dünyada üçüncü, etkilenen insan sayısı açısından sekizinci sırada yer almaktadır. Doğal afetlerin doğrudan ya da dolaylı olarak neden olduğu maddi ve manevi kayıplar afet yönetiminin ve koordinasyonunun günümüz dünyasında ne kadar titizlikle ele alınması gerektiğinin bir kanıtıdır.” dedi.
Eğitimde, afet ve acil durumun tanımı, afetlerin önemi, deprem öncesi, esnası ve sonrasında birey, kurum ve toplum bazlı uygulamalara değinilirken, soru cevap şeklinde ilerleyen sunumda ülkemizin deprem risk haritası üzerinde durularak bir deprem anında neler yapmamız gerektiği kapsamlı olarak anlatıldı. Deprem anında “çök – kapan – tutun” tekniğinin önemini vurgulayan eğitmenlere teşekkür belgeleri verilmesiyle eğitim son buldu.
Doktora Öğrencilerimize, TÜBİTAK'tan 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Desteği
Öğrencimize, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığından Ödül
Kampüsümüzde, Ortaöğretim Kurumlarını Ağırlamaya Devam Ediyoruz
Nazilli MYO’da Kızılay Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi
Gazetecilik ve Yeni Medya Topluluğu, "Spotlight" Filmi ile Gazeteciliği Keşfetti
Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı
Üniversitemizde, Dünya Felsefe Günü Kapsamında Sempozyum Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu