Serebral Palsi’li (Beyin felçli) çocukların da, sağlıklı yaşıtları gibi evlere hapsedilmeden, çocukluklarını yaşayabilmeleri, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamaları için düzenlenen toplantıya, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Serpil Demirağ, Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Bekir Dağlı, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
“Üç Oturumda Gerçekleşen Panel Geniş İçeriğe Sahip”
Bu kapsamda düzenlenen toplantının “Serebral Palsi’de Tanı, Değerlendirme ve Medikal Tedavi” adlı oturumun başkanlığını Hastanemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Münevver Türkmen’in yaptığı ilk oturumda, Çocuk Nöroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Fahriye Tosun; ‘Serebral Palsi’de Tanı Yöntemleri ve Medikal Tedavi, Kaba Motor Evreleme Sistemi Sağlık Kurulu Raporlarını Ne Kadar Etkiler?’ konuları hakkında bilgi verdi.
Ardından “Serebral Palsi’de Tanı, Değerlendirme ve Rehabilitasyon Yaklaşımları” oturumunun başkanlığını Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lale Cerrahoğlu'nun yaptığı ikinci oturumda, Üniversitemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Turan; ‘Serebral Palsi’de Kas İskelet Sistemi Muayenesi. Alt Ekstremitesi Muayenesi, Kalça Eklem ve Kasların Muayenesi, Yürüme Bozuklukları ’adı altındaki konulara değindi.
Daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem El; ‘Serebral Palsi’de Hastalarda Rehabilitasyon Yöntemleri, Tedavi Hedefleri, Erken Tanıda Neler Yapılabileceğini ‘anlattı. Bahçeşehir Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Demet Ofluoğlu ise, Serebral Palsi’de ortez seçimi yapılırken çok dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaparak hastalarda kullanılan AFO’ların hastaya uygun olmasına ve nasıl kullanılması gerektiğini anlattı.
Son oturumunun başkanlığını, Üniversitemiz Ortopedi Ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Şevki Öner Şavk ve Prof Dr. Emre Çullu’nun yaptığı toplantıda, Prof. Dr. Emre Çullu; ‘Serebral Palsi ve Botilinum Toksin Uygulamalarının nasıl yapılması ve tekniklerin neler olduğuna dikkat çekti. Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Koşay;ise , ‘Serebral Palsi’de Cerrahi Tedavi Ne Zaman?, ’Hastanemiz Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Eskin ise ,’Serebral Palsi’de Çocukların Aile Eğitimi Nasıl Olmalı?’ başlıklarına değindi.
Etkinliğin sonunda konuşmacılara Teşekkür Belgesi verilmesinin ardından düzenlenen kokteyl ile toplantı son buldu.
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Ramazan Bayramı Bayramlaşma Töreni'ne Katıldı
Öğretim Üyemiz, Bağımlılıkla Mücadele İl Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
Üniversitemizde “Weimar Klasik Döneminde Faust ve İrade” Etkinliği Gerçekleştirildi
Öğretim Elemanımızın Kitabı Yayımlandı
Köşk Meslek Yüksekokulunda Kalite ve Akreditasyon Sürecine Yönelik Eğitimler Gerçekleştirildi
ADÜ Ailesi Geleneksel Bayramlaşma Töreni Gerçekleşti
Nazilli İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Kariyer Etkinlikleri Düzenlendi
Karacasu Memnune İnci MYO’da “Geleceğin Lideriyim” Semineri Gerçekleştirildi
Ziraat Fakültesi Ailesi Geleneksel İftar Yemeğinde Buluştu
Çine Meslek Yüksekokulunda İftar Yemeği Etkinliği Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu