Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde “Serebral Palsi’de Multidisiplener Yaklaşım” başlıklı toplantı düzenlendi

22.09.2017
Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen “Serebral Palsi’de Multidisiplener Yaklaşım” konulu bilimsel toplantı, 22 Eylül 2017 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Serebral Palsi’li (Beyin felçli) çocukların da, sağlıklı yaşıtları gibi evlere hapsedilmeden, çocukluklarını yaşayabilmeleri, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamaları için düzenlenen toplantıya, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Serpil Demirağ, Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Bekir Dağlı, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

“Üç Oturumda Gerçekleşen Panel Geniş İçeriğe Sahip”

Bu kapsamda düzenlenen toplantının  “Serebral Palsi’de Tanı, Değerlendirme ve Medikal Tedavi” adlı oturumun başkanlığını Hastanemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Münevver Türkmen’in yaptığı ilk oturumda, Çocuk Nöroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Fahriye Tosun; ‘Serebral Palsi’de Tanı Yöntemleri ve Medikal Tedavi, Kaba Motor Evreleme Sistemi Sağlık Kurulu Raporlarını Ne Kadar Etkiler?’ konuları hakkında bilgi verdi.

Ardından “Serebral Palsi’de Tanı, Değerlendirme ve Rehabilitasyon Yaklaşımları” oturumunun başkanlığını Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lale Cerrahoğlu'nun yaptığı ikinci oturumda, Üniversitemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Turan; ‘Serebral Palsi’de Kas İskelet Sistemi Muayenesi. Alt Ekstremitesi Muayenesi, Kalça Eklem ve Kasların Muayenesi, Yürüme Bozuklukları ’adı altındaki konulara değindi.

Daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem El; ‘Serebral Palsi’de Hastalarda Rehabilitasyon Yöntemleri, Tedavi Hedefleri, Erken Tanıda Neler Yapılabileceğini ‘anlattı. Bahçeşehir Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Demet Ofluoğlu ise, Serebral Palsi’de ortez seçimi yapılırken çok dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaparak hastalarda kullanılan AFO’ların hastaya uygun olmasına ve nasıl kullanılması gerektiğini anlattı.

Son oturumunun başkanlığını, Üniversitemiz Ortopedi Ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Şevki Öner Şavk ve Prof Dr. Emre Çullu’nun yaptığı toplantıda, Prof. Dr. Emre Çullu; ‘Serebral Palsi ve Botilinum Toksin Uygulamalarının nasıl yapılması ve tekniklerin neler olduğuna dikkat çekti. Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Koşay;ise , ‘Serebral Palsi’de Cerrahi Tedavi Ne Zaman?, ’Hastanemiz Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Eskin ise ,’Serebral Palsi’de Çocukların Aile Eğitimi Nasıl Olmalı?’ başlıklarına değindi.

Etkinliğin sonunda konuşmacılara Teşekkür Belgesi verilmesinin ardından düzenlenen kokteyl ile toplantı son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN