Bölgemizin önemli tarımsal ürünlerinden biri olan incirin ele alındığı çalıştaya, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Yüce, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem, Prof. Dr. Erkan Salan ve Prof. Dr. Cengiz Özarslan, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Sürmen, kurum il müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Çalıştayın açış konuşmasını Genç ZMO Başkanı Mustafa Adle, ZMO Aydın Şube Başkanı Dr. Zeki Oymak, Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Sürmen, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent yaptı.
Dünya nüfusunun büyük bir kısmının geçim kaynağının tarıma bağlı olduğunu belirterek, bu sektörün daha sürdürülebilir ve verimli hale gelmesinin Ziraat Mühendislerine bağlı olduğunu vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Üniversitemiz, 32 yıldır tarımın gelişmesine katkı sağlayan Ziraat Mühendisleri yetiştirmektedir. Aydın’ın, Türkiye’nin en büyük incir üreticisi olması, bu bölgenin tarım açısından ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Üniversitemiz, Aydın’ın incir gibi tarımsal değerlerini güçlendirmeyi ve katma değerini artırmayı hedeflemektedir.” dedi.
Atatürk Kongre Merkezi’nde 8 Ocak 2025 tarihinde kadar devam edecek çalıştayda, iklim değişikliğinin incir üretimine etkileri, hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemleri ve sürdürülebilir tarım uygulamaları hakkında detaylı bilgiler verilecek. Çiftçilerin görüş ve önerilerinin de alınacağı oturumlarla, uygulamaya dönük çözüm önerileri oluşturulacak ve incir üretiminde kullanılan modern yöntemler, ürün kalitesini artırma yolları ile ihracat potansiyeli gibi konular ele alınacak.
Rektörümüz, AA’nın 2024’e Damga Vuran Fotoğraflarını Oyladı
Rektörümüz, “Kamera Güvenlik Sistemi” ile İlgili İncelemelerde Bulundu
Üniversitemizde Kartlı Geçiş Sistemi Başladı
Çocuk Gelişimi Programı Öğrencilerinden Materyal Sergisi
“Akademik Teşvik Ödeneği” Başvuruları Bu Sene ADUVEM Üzerinden Dijital Ortamda Yapılacak
Öğretim Üyemizin Araştırmacı Olduğu TÜBİTAK 1001 Projesine Destek
Rektörümüz, 2030’a Doğru Yükseköğretim Vizyonu Toplantısı’na Katıldı
Nazilli İİBF İş Birliğinde Proje Pazarı Etkinliği Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu