Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay’ın moderatörlüğünde gerçekleşen Çalıştayda, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekiye Karaçam ve Wiley Yayınevi Türkiye Temsilcisi Duygu Paçalı konuşmacı olarak yer aldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan moderatör Prof. Dr. Pınar Okyay, 54. Kütüphane haftasını kutlayarak böylesine anlamlı bir etkinlikte bulunmaktan son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Okyay, araştırmaların bilimsel bir çalışma sonucu yayımlanması gerektiğinin altını çizerek konuyla ilgili daha detaylı açıklama yapacak olan konuşmacılara sözü bıraktı.
Prof. Dr. Zekiye Karaçam bilimsel makale yazmanın önemine, hangi aşamalarda nelere dikkat edilmesi gerektiğine değindiği konuşmasında, bilimsel makale yazım sürecinin etkili ve doğru araştırma yöntemlerini, bir makalenin hangi şartlarda yayın olarak kabul edilip edilmeyeceğini anlattı. Makale yazımında başlığından, kaynakçasına nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini de açıklayan Karaçam, “Uluslararası yayın hazırlamada kriterler iyi hesaplanmalı, sonuçlar yarar-zarar dengesi ve ilgili diğer kanıtlar dikkate alınarak tutarlı yazılmalıdır.” dedi.
Wiley Yayınevi Türkiye Temsilcisi Duygu Paçalı, Wiley Yayınevi hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, “Yayınevimizin iki milyon üyesinin bulunuyor, Türkiye’deki tüm akademisyenler Wiley’in içeriğini kullanmakta. Panelimizde 6 milyondan fazla makale mevcut. Sitemizin ayda 13.5 milyon ziyaretçisi var.” dedi. Bir makalenin Wiley’ de kabul görmesi için izlenmesi gereken yolu, bilimsel verilere dayanarak detaylı bir şekilde aktaran Paçalı, konuyu teknik anlamda tavsiyelerde bulunarak açıkladı. Paçalı, yayınlanan makalelerde aşırıya kaçmadan atıfta bulunulması gerektiği konusunda bilgiler verirken, makalenin red almasına sebep durumlara açıklık getirdi.
Soru cevap bölümünün ardından Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan V. Özden D. Faydalıgül tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi verildi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu