Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde İkinci Yazar Çalıştayı Gerçekleşti

03.04.2018
Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 54. Kütüphane Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yazar Çalıştayı’nın ikincisi, 30 Mart 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay’ın  moderatörlüğünde gerçekleşen  Çalıştayda,  Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekiye Karaçam ve Wiley Yayınevi Türkiye Temsilcisi Duygu Paçalı konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan moderatör Prof. Dr. Pınar Okyay,  54. Kütüphane haftasını kutlayarak böylesine anlamlı bir etkinlikte bulunmaktan son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Okyay, araştırmaların bilimsel bir çalışma sonucu yayımlanması gerektiğinin altını çizerek konuyla ilgili daha detaylı açıklama yapacak olan konuşmacılara sözü bıraktı.

Prof. Dr. Zekiye Karaçam bilimsel makale yazmanın önemine, hangi aşamalarda nelere dikkat edilmesi gerektiğine değindiği konuşmasında, bilimsel makale yazım sürecinin etkili ve doğru araştırma yöntemlerini, bir makalenin hangi şartlarda yayın olarak kabul edilip edilmeyeceğini anlattı. Makale yazımında başlığından, kaynakçasına nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini de açıklayan Karaçam, “Uluslararası yayın hazırlamada kriterler iyi hesaplanmalı, sonuçlar yarar-zarar dengesi ve ilgili diğer kanıtlar dikkate alınarak tutarlı yazılmalıdır.” dedi.

Wiley Yayınevi Türkiye Temsilcisi Duygu Paçalı, Wiley Yayınevi hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, “Yayınevimizin iki milyon üyesinin bulunuyor, Türkiye’deki tüm akademisyenler Wiley’in içeriğini kullanmakta. Panelimizde 6 milyondan fazla makale mevcut. Sitemizin ayda 13.5 milyon ziyaretçisi var.” dedi. Bir makalenin Wiley’ de kabul görmesi için izlenmesi gereken yolu, bilimsel verilere dayanarak detaylı bir şekilde aktaran Paçalı, konuyu teknik anlamda tavsiyelerde bulunarak açıkladı. Paçalı, yayınlanan  makalelerde aşırıya kaçmadan atıfta bulunulması gerektiği konusunda bilgiler verirken, makalenin red almasına sebep durumlara açıklık getirdi.

Soru cevap bölümünün ardından Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan V. Özden D. Faydalıgül tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi verildi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN