Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan moderatörlüğünde gerçekleşen panelde konuşmacı olarak Yaşar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazif Mandacı ve Üniversitemiz Aydın İktisat Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Murat Necip Arman, Doç. Dr. Bülent Sarper Ağır, Dr. Öğretim Üyesi Ali Bilgenoğlu yer aldı.
Geçmişten günümüze Balkan Sorunu’nun ele alındığı panele Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Halil Kırnak, Genel Sekreter V. Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aslan, sivil toplum örgütleri, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Balkan coğrafyasının Türk – İslam tarihi açısından önemine değinerek Osmanlı’nın 500 yıllık barış döneminin ardından etnisite, din, mezhep kaos, parçalanmışlık ve savaşlarla anılan bir bölge haline geldiğini dile getirdi.
Balkanlar’ın tarih boyunca üç kez barış dönemi yaşadığını vurgulayan panelistler, barış dönemlerini Roma, Bizans ve Osmanlı dönemleri olarak sıralayarak bu dönemler dışında bir çok etnik yapıyı bünyesinde barındırması nedeniyle Balkan coğrafyasının baskın bir gücün hâkimiyeti olmaksızın her an kaos ortamına sürüklenebileceğini dile getirdi. Roma, Bizans ve Osmanlı’nın ardından dominant güç olarak günümüzde Avrupa Birliği’nin Balkan barışını sağladığına dikkat çeken konuşmacılar, tarihsel bağlamda incelendiğinde Sırpların Ruslara, Hırvatların Almanlara, Boşnak ve Arnavutların ise Türklere yakın olduklarını vurguladı. Etnik ve mezhepsel ayrımların Balkan Müslümanlığının gelişmesine katkıda bulunduğunu anlatan akademisyenler, bununla beraber Müslümanlığın Balkanlarda yayılmasının yaklaşık 400 yıllık bir süreç olduğunu kaydetti. Osmanlının Balkanlarda kan kaybetmesinin temel nedeni olarak Fransız İhtilali’ni gösteren panelistler, Fransız İhtilali’nin yaydığı milliyetçilik akımının Balkan milletlerini harekete geçirerek Osmanlı’dan kopmasına sebep olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan panelistlere, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Teşekkür Belgesi ve Üniversitemiz hediye paketlerini verdi.
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Ramazan Bayramı Bayramlaşma Töreni'ne Katıldı
Öğretim Üyemiz, Bağımlılıkla Mücadele İl Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
Üniversitemizde “Weimar Klasik Döneminde Faust ve İrade” Etkinliği Gerçekleştirildi
Öğretim Elemanımızın Kitabı Yayımlandı
Köşk Meslek Yüksekokulunda Kalite ve Akreditasyon Sürecine Yönelik Eğitimler Gerçekleştirildi
ADÜ Ailesi Geleneksel Bayramlaşma Töreni Gerçekleşti
Nazilli İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Kariyer Etkinlikleri Düzenlendi
Karacasu Memnune İnci MYO’da “Geleceğin Lideriyim” Semineri Gerçekleştirildi
Ziraat Fakültesi Ailesi Geleneksel İftar Yemeğinde Buluştu
Çine Meslek Yüksekokulunda İftar Yemeği Etkinliği Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu