Etkinliğe, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Halil Kırnak, Özel Olimpiyatlar Türkiye Direktörü Didem Ünsüz, Üniversitemiz Engelli Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bildiren, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, dünya nüfusunun 7 milyar olduğunu ve yaklaşık 1 milyar insanın bir şekilde engelinin bulunduğunu ifade ederek özel gereksinimli bireylerin yaşamlarını kolaylaştıracak davranışları anlattı. Dinimizce de bir Müslümanın yapabileceği en güzel davranışları, tebessüm etmek, selamlaşmak ve birinin önündeki engeli kaldırmak olarak açıklayan Rektörümüz, göreve geldikleri günden beri Üniversitemizdeki engelleri kaldırmak için çalıştıklarını söyleyerek “ Allah engelli kardeşlerimizin yardımcısı olsun.” dedi.
Üniversitemiz Engelli Birimi Koordinatörü ve Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bildiren ise Üniversitemizde engelli öğrencilerimiz için yapılan çalışmaları anlatarak “ Üniversitemiz ve Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin birlikte organize ettikleri ‘Minik Sporcular Projesi’ 2 - 7 yaş arası özel eğitim gereksinimi olan çocuklar ve diğer çocukları buluşturan, temel motor becerilerini geliştirmeye yönelik eğitici oyun odaklı bir projedir. Projeyle çocukların temel motor becerilerini geliştirmenin yanı sıra ön yargıların küçük yaşta ortadan kaldırılması ve toplumda bir arada yer alabilme becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Üniversitemizde gerçekleşen bu çalışmada tutumların erken yaşta olumlu yönde gelişmesi için çok değerli çıktılara ulaşılmıştır.” dedi. Yrd. Doç. Dr. Bildiren, bu çalışmalarda kendilerine verdiği desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a teşekkür etti.
Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bildiren’in ardından konuşma yapan Özel Olimpiyatlar Türkiye Direktörü Didem Ünsüz, uluslararası bir organizasyonun Türkiye ayağında yer aldıklarını belirterek, zihinsel engelli bireylerin spor hayatına katılmalarını sağladıklarını söyledi.
Konuşmalardan sonra etkinlik; Üniversitemiz Uygulama Anaokulu öğrencilerinin Buğdayın Hikayesi, Üniversitemiz Engelsiz Yaşam Topluluğu Öğrencileri ve Hacı Hüseyin Arslan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin kedi gösterisi, minik sporcular video gösterisiyle devam etti. Özel Olimpiyatlar Türkiye'nin paydaşları arasında yer alan Üniversitemiz, minik sporcular projesinin ikinci dönemini de 8 haftalık eğitim vererek tamamladı. Partner sporcular ile engelli öğrencilere çalışmalar sürecinde eşlik eden Üniversitemiz Engelsiz Yaşam Topluluğu öğrencilerini ve şampiyon sporcuları, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan madalya ile ödüllendirdi.
Günün bir diğer etkinliği de, Üniversitemiz ile Altınokta Körler Derneği Aydın Şubesinin birlikte düzenlediği sesli betimlemeli “Benim Dünyam” filminin dinlenmesiyle gerçekleşti. Film, görme engelli bir kızın yetenekli bir öğretmenle hayata nasıl tutunduğunu, Mahir Hoca’nın karanlığın içindeki Ela'nın elinden tutarak onu üniversite sıralarına kadar taşıyışını ve Ela'nın vefa hikâyesini anlatıyor.
Film dinletisinin öncesinde konuşma yapan Altınokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, toplumda engelli vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları anlatarak engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştıracak davranışlar hakkında bilgiler verdi. Önyargılardan duydukları rahatsızlığı da dile getiren Özen, ünlü bilim insanı Albert Einstein’in “ Ön yargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur.” sözüne atıfta bulunarak toplumun engelli bireylere yaklaşımını değiştirmesi gerektiğini vurguladı.
Etkinlikte Altınokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a özel gereksinimli bireylere katkılarından dolayı plaket verdi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu