Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde “Biyoteknolojide Fırsatlar ve Türkiye” Konferansı Düzenlendi

05.03.2018
ADÜ Rekombinant DNA ve Rekombinant Protein Merkezi (REDPROM) tarafından organize edilen Avrupa Biyoteknoloji Derneği Başkanı ve Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik AD Başkanı Prof. Dr. Munis Dündar’ın konuşmacı olarak katıldığı “Biyoteknolojide Fırsatlar ve Türkiye” konulu konferans, 1 Mart 2018 tarihinde AİSYEM Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Elliden fazla ülkenin oluşturduğu Biyoteknoloji konsorsiyumunun 11 yıldır başkanlığını yürütmekte olan Prof. Dr. Munis Dündar, ürüne yönelik Biyoteknolojik fırsatların Türkiye açısından değerlendirilmesi gerektiğine ve bunun için izlenebilecek yol haritalarına değindi. Dündar, Dünyadaki biyoteknolojik pazarların ülkelere ve ürünlere göre dağılımdan söz ederek, ülkemizin 80 milyonluk nüfusuna oranla biyoteknolojik altyapıya sahip pazarda yer alanların sayısının yaklaşık 500 bin kişiyle sınırlı kaldığını ve bu oranın yükselmesinin lisansüstü düzeydeki nitelikli kişilerin desteklenmesi ve istihdamı ile mümkün olabileceğini kaydetti. Çağımızın biyoteknolojide altın çağını yaşadığı bu zamanda geç kalmamamız gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Dündar, bilgi üretmenin yanı sıra ürüne yönelmenin yollarının aranması gerektiğini belirtti.

İlgiyle takip edilen konferans, Prof. Dr. Munis Dündar’a, REDPROM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Gamze Başbülbül’ün plaket takdim etmesiyle son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN