Etkinliğe, Aydın Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Aydın, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve öğrenciler katıldı.
Türkiye Ekonomi Kulübü Aydın İl Başkanı Yıldıray Servet Çınar yaptığı açılış konuşmasında, Aydın ilinin Yörük Ali Efe’nin, Adnan Menderes’in yaşadığı topraklar olması nedeniyle kültürün beşiği, demokrasinin, değişimin yeri olduğunu ifade etti. Tarım ve turizmin, Aydın açısından önemli gelir kaynakları olduğunu belirten Çınar, sanayileşmemizi gözden geçirmemiz gerektiğini de vurguladı.
Ekonomik kalkınma için Merkezi Hükümet ile iş birliği içerisinde olunması gerektiğini ifade eden Aydın Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, genç nüfus için yeni istihdam alanlarının yaratılmasının, bunun için de yatırım yapılmasının gerekliliğini vurguladı. Aydın’ın kişi başı milli gelirde 11. sırada olduğunu söyleyen Savaş, “17 yıldan bu yana ülkemizde siyasi ve ekonomik bir istikrar mevcut. Orta ve uzun vadede Türkiye’nin önü açık.” dedi.
Kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle bölgesel kalkınmanın sağlanabileceğini söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, “Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak sanayi odalarımız, ticaret odalarımız gibi meslek odalarımız ve sivil toplum kuruluşları ile ilişkilerimizi güçlendirerek Üniversite şehir entegrasyonunu sağlayıp aktif oyuncu olma yolunda hızla ilerliyoruz. Özellikle jeotermal, güneş ve rüzgar enerjisi, eğitim, sağlık alanındaki potansiyelimizin farkında olarak yerli ve milli ekonomi için ülkemiz endüstrisine en yüksek katkıyı sunmak amacıyla çalışmalarımızı planlamaktayız.” dedi.
Moderatörlüğünü Üniversitemiz Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Aziz Bostan yaptığı etkinliğin konuşmacılarından Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sakal, nüfusun yaklaşık %87’sinin hizmet alanı içerisinde olduğunu ifade ederek, gayri safi yurt içi hasılanın %3.81’inin yerel yönetime harcandığını vurguladı.
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İbrahim Atilla Acar ve Doç. Dr. Elif Ayşe Şahin, petrol fiyatlarının ülkemiz açısından önem arz ettiğini söyleyerek, Balkanlar, Yunanistan, Kafkasya, Filistin, Doğu Türkistan, İpek Demir Hattı, Rusya ve Çin bölgelerinin hareketli olmasının ekonomiye gerilim olarak yansıdığını ifade etti. Teşvik politikalarının başarısında yerel aktörlerin rolüne değinen öğretim üyeleri, yerli ürün kullanımının arttırılması ve üniversite sanayi iş birliğinin proje odaklı olarak geliştirilmesi gerektiğini belirtti.
Ekonomi Kulübü Ege Bölgesi Başkanı Cengiz Ertaş ise, Çanakkale ruhunun ve milli ruhun gerek teknoloji gerekse bilimsel alanda birlikte hareket edebilme noktasında son derece önemli olduğuna işaret ederek milli duruşun da bu doğrultuda olması gerektiğinin altını çizdi.
Etkinliğin sonunda konuşmacılara teşekkür plaketleri takdim edildi.
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Ramazan Bayramı Bayramlaşma Töreni'ne Katıldı
Öğretim Üyemiz, Bağımlılıkla Mücadele İl Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
Üniversitemizde “Weimar Klasik Döneminde Faust ve İrade” Etkinliği Gerçekleştirildi
Öğretim Elemanımızın Kitabı Yayımlandı
Köşk Meslek Yüksekokulunda Kalite ve Akreditasyon Sürecine Yönelik Eğitimler Gerçekleştirildi
ADÜ Ailesi Geleneksel Bayramlaşma Töreni Gerçekleşti
Nazilli İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Kariyer Etkinlikleri Düzenlendi
Karacasu Memnune İnci MYO’da “Geleceğin Lideriyim” Semineri Gerçekleştirildi
Ziraat Fakültesi Ailesi Geleneksel İftar Yemeğinde Buluştu
Çine Meslek Yüksekokulunda İftar Yemeği Etkinliği Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu