Kongreye, Rektörümüz Prof.Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof.Dr. Recai Tunca, Prof.Dr. Törün Özer, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr.Mustafa Aslan, akademik ve idari personel katıldı.
Türkiye’deki meslek yüksekokullarının önemini ortaya koyarak farklıalanlardaki bilim insanlarını biraraya getiren organizasyonunun üçüncüsü Üniversitemizde, Nazilli Belediyesi, Hiperkitap ve Lider Eğitim Kurumlarının katkılarıyla düzenleniyor. Türkiye’nin 42 farklı üniversitesinden 196 akademisyenin sosyal ve teknik bilimler alanlarında bildiri sunacağı kongrede, Atatürk Kongre Merkezi Magnesia, Miletos ve Maiandros Salonlarında eş zamanlı sunumlar gerçekleşiyor.
Kongrenin açılış konuşmasında Üniversitemiz Nazilli MYO Müdürü Yrd. Doç.Dr. Mustafa Özçağ, Türkiye’de yükseköğretimin önemli bir parçası konumunda olan meslek yüksekokullarındaki eğitimi, karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini tartışabilmek, akademisyenlerin sosyal ve teknik alanlarda getirecekleri bakış açılarını paylaşabilmek adına bu kongrenin düzenlenmekte olduğunu belirtti.Yrd. Doç.Dr. Özçağ, akademik çalışmaların yakından takip edilmesi, karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunarak meslek yüksekokullarında verilen eğitimlerin daha üst seviyelere ulaştırılabilmesi adına verimli bir kongre olmasını temenni etti.
Kongreye ev sahipliliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof.Dr. Cavit Bircan, Üniversitemizde 18 yüksekokulun olduğunu belirtirken meslek yüksekokullarında teorik bilgilerin verildiğine, pratik konusunda sıkıntıların yaşandığına dikkat çekti.Prof.Dr. Bircan,meslek yüksekokullarında sektöre eleman yetiştirme konusunda, sektörlerin taleplerine cevap verebilecek, mesleğini pratikte uygulayacak öğrenciler yetiştirmemiz gerektiğini belirtti. Bircan, Üniversitelerden mezun olan öğrencilerin istihdam edilmesi noktasında mesleki tanımlamalarının doğru yapılmasının önemini vurguladı.
Kongrede, Hiperkitap Veri Tabanı Yöneticisi Hayri Yavuz, Hiperkitap’ın Türkiye’nin ilk dijital kütüphanesi olduğunu belirtirken veri tabanlarının kullanımı, e-kitap ödünç alma, e-kitap görüntüleme konuları hakkında bilgi verdi.
Kongrede işletme, girişimcilik, uzaktan eğitim, medya, halkla ilişkiler, gıda sektörü, pazarlama, marka şehir, sosyal medya, istihdam, el sanatları, güneş enerjisi, sulama yöntemleri, sayısal kök bulma, dış ticaret, gıda güvenliği, ekonomik büyüme ve kalkınma gibi farklı konularda toplam 98 bildiri sunulacak. 28 Nisan’da başlayan kongre, 30 Nisan 2016 tarihinde sona erecek.
Üniversitemizde, Dünya Felsefe Günü Kapsamında Sempozyum Düzenlendi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu