Kongre Onursal Başkanlıklarını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ve EPÖDER Kurucu Başkanı Prof. Dr. Özcan Demirel’in yaptığı kongreye, EPÖDER Başkanı Doç. Dr. M. Cem Babadoğan, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu, Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gülfidan Kendirlioğlu, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, Eğitim Fakültesi dekan yardımcıları, üniversitemizden ve birçok farklı üniversiteden akademisyen ve öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kongreye destek olanlara ve emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı. Açılış konuşmasını Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Asuman Seda Saracaloğlu’nun yaptığı kongrede, EPÖDER Başkanı Doç. Dr. M. Cem Babadoğan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu, yaptıkları konuşmalarda kongrenin katılımcılar için verimli geçmesini diledi.
Eğitim Programlarında Kritik konular: Göç, Afet, İklim Krizi, Kapsayıcılık ve Sürdürülebilirlik, Program Geliştirme ve Değerlendirme, Kültür & Sanat Eğitim Programları, Yapay Zeka Gelişmeleri ve Eğitime Yansıması, Tüm Okul Kademelerinde Program Çalışmaları ve Öğretim, Mesleki Eğitimde Program Çalışmaları ve Öğretim, Hizmet-içi Eğitimde Program Çalışmaları konularının tartışıldığı paneller ve sözlü bildirilere kongre boyunca yer verildi.
Ulusal ve uluslararası düzeyde birçok katılımcıyla gerçekleştirilen kongrede, çağrılı konuşmacılardan German Jordanian Üniversitesinden Prof. Dr. Gordon Barry Mitchell (German Jordanian University), ‘İnsancıl Bir Gelecek için Program Geliştirme’ başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Çağrılı konuşmacılardan Prof. Dr. Hünkar Korkmaz “Türkiye’de Program Çalışmalarının Dünü, Bugünü ve Geleceği: Zorluklar ve Çıkarımlar” başlıklı konuşmasında program geliştirme adına farklı ve ilginç bir profil çizdi. Polonya Nicolaus Copernicus Üniversitesi’nden Prof. Dr. Beata Browska- Beszta kongre temasına uygun bir çalışmasını (Kapsayıcı Kültür ve Bedensel Engelliler İçin Kültür Kurumlarına Erişim: Polonya ve İskoçya’da Foto-Etnografik Araştırma) paylaştı.
Güncel Gelişmeler Doğrultusunda Eğitim Programları: “Herkes İçin Eğitim” temasıyla düzenlenen ve üç gün süren kongrede, “Kritik Sorunlar Odağında Eğitim Programları”, “Yapay Zeka Gelişmeleri Doğrultusunda Eğitim Programları” ve “Kültür ve Sanat Eğitimi Programları: Trendler, Umutlar Ve Güçlükler” ile “Eğitime Emeği Geçenler” başlıklı son derece zengin içerikli dört farklı panel de gerçekleştirildi. Buna ek olarak, ilk gün Türk Japon Vakfı’nın da desteğiyle “Afet Eğitiminde Başarılı Örnekler Proje Sergisi’ katılımcılarının ve Aydın eğitimcilerinin beğenisine sunuldu.
Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversite bütünleşmesinin sağlanmasına da önem verilen kongrede, “Okullarda Afet Eğitim Konusunda Eğitimcilerin Bilinçlendirilmesi”, “Zihin Haritaları ile Öğrenmeyi Öğrenelim” ve “Derinleşen Yoksulluk & Okullarda Yılmazlığı Güçlendirme: Tüm Okul Yaklaşımı” başlıklı atölye çalışmalarına yer verildi. Ülkemizin ilk ve tek matematik müzesi olan Tales Matematik Müzesi ve Afrodisyas Antik Kenti teknik gezisinin de yapıldığı kongre, Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamasının yapıldığı Gala Gecesi ile sona erdi.
Üniversitemizde, Dünya Felsefe Günü Kapsamında Sempozyum Düzenlendi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu