Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde, “Yabancı Dil Öğretiminde Teknoloji ve Yapay Zekâ Kullanımı” Eğitimi Verildi

27.05.2024
“Yabancı Dil Öğretiminde Teknoloji ve Yapay Zekâ Kullanımı” eğitiminin ikincisi 24 Mayıs 2024 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu Toplantı Salonu’nda UES (Unlimited Educational Services) eğitmeni Emir Aydın tarafından gerçekleştirildi.

Eğitim boyunca, dört temel yabancı dil becerisi (okuma, dinleme, yazma, konuşma) öğretiminde sınıf içi ve dışında kullanılabilecek birtakım uygulamalar, yapay zeka ve web siteleri üzerinde duruldu. Yapay zekânın eğitimdeki rolü ve avantajlarından bahsedilen eğitimde, Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanlarına Duolingo ve Rosetta Stone gibi popüler uygulamalarla, yapay zekanın kişiselleştirilmiş öğrenme üzerindeki etkileri anlatıldı. Öğretim elemanlarının konuşma, tanıma ve otomatik değerlendirme gibi gelişmiş yapay zekâ teknolojilerine yönelik bilgilendirildiği eğitimde, uygulamaya yönelik etkinliklerin yanı sıra, yapay zekâ araçlarının daha verimli kullanılabilmesi adına etkili komut şablonları oluşturmaya yönelik bilgiler aktarıldı.

Eğitim yapay zekânın dil öğrenimindeki geleceği ve karşılaşılan etik sorunlar ile ilgili yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN