Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

ÜNİVERSİTEMİZ TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM SEMPOZYUMUNA 30. KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

25.04.2016
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Üniversitemiz Turizm Fakültesi ev sahipliğinde “2015 Yılı Türk Turizminin Genel Değerlendirilmesi ve 2016 Yılından Beklentiler” adlı sempozyumu, kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla 21 Nisan 2016 tarihinde gerçekleşti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Kozak’ın başkanlık yaptığı sempozyuma, Üniversitesitemiz Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Tanrısevdi, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) Başkanı Tacettin Özden, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek ve Aydın Turist Rehberleri Odası (ATRO) Başkanı İsa Levent Gürçavdı’nın konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Üniversitesitemiz Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Osman Eralp Çolakoğlu, turizm sektörünü tehdit eden ortama dikkat çekerek kriz yönetiminin güncel bir konu olduğunu vurgulayarak turizm konseylerinin bir an önce kurularak etkin bir şekilde çalışmaları gerektiğini dile getirdi.

Çolakoğlu’nun ardından Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, yaklaşan turizm sezonu açısından karamsar olmadıklarını, tüm idari birimlerin uyumlu bir şekilde çalıştığını söyleyerek, pek çok Sivil Toplum Kuruluşu ve kamu kurumuyla koordinasyon içerisinde olduklarını belirtti.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası’nın sunduğu turistik ürün ve hizmetlerin üstünlüğüne dikkat çekerek ürün ve hizmetlerin pazarlanması esnasında üzerimize düşen görevi tam olarak yapabilmemiz gerektiğini ifade etti. Aksoy, yurtiçi ve yurtdışı organizasyonlarda ilçe tanıtımı için sürdürülen faaliyetlerin koordineli bir şekilde gerçekleştiğini vurguladı.

Konuşmacıların ardından Oturum Başkanı Prof. Dr. Metin Kozak, kriz dönemleri hakkında kısa bir bilgi sunarak, Körfez Krizi’ndeki deneyimlerini aktarırken, Türk Turizminin zarar görmesinin, komşu ülkelere de zarar vereceğini belirtti.

Konuşmacılardan Üniversitesitemiz Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Tanrısevdi, 2015 yılını değerlendirken rakam ve istatistiklere kuşkuyla baktığını dile getirirken sorunları yapısal ve kojonktürel olarak iki kısımda ele almak gerektiğini ifade etti. Tanrısevdi, krizlere karşı bağışıklılığımız olduğunu ama yine de en iyi kriz yönetiminin kriz gerçekleşmeden alınacak tedbirler olduğuna vurgu yaptı.

Sosyal medya kullanımında hepimizin birer gönüllü turizm elçisi olması gerektiğini belirten KODER Başkanı Tacettin Özden, sunduğumuz ürün ve hizmetlerde özgün olmamız gerektiğini belirtirken, otelcilik sektörünün zor durumda olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

TÜRSAB Kuşadası Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, Rusya kriziyle ilgili olarak Kuşadası’nın doğrudan değil ama dolaylı olarak olumsuz etkileneceğini belirtirken, krizin Rusya’dan ibaret olmadığının da altını çizerek reklam ve tanıtım faaliyetlerini artırarak dış dünyaya olumlu mesajlar iletmeyi daha ciddi bir biçimde ele almamız gerektiğini vurguladı.

ATRO Başkanı İsa Levent Gürçallı ise bu krizin geçtiğimiz dönemlerde gördüklerimizden çok farklı olduğunu, Mülteci sorununun tüm Ege’de krize yol açtığını, kruvaziyer turizminden daha çok pay almak için bu krizin bir an önce çözülmesi gerekliliğini dile getirdi.

Sempozyum, soru-cevap kısmıyla ve sonrasında katılımcılara teşekkür belgesi takdim edilmesiyle son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN