Çocuk, genç ve yaşlıları bir araya getirerek, kuşaklararası dayanışmayı güçlendirmek amacıyla oluşturulan projenin, anne babalar başta olmak üzere, yaşlılar, eğitimciler ve alanda çalışan uzmanların ilgisini çekerek küresel farkındalık oluşturması hedefleniyor. Bu amaç doğrultusunda proje ekibi, 10-12 yaş grubu çocuklar, 18-25 yaş grubu üniversite öğrencileri ile 65 yaş ve üstü sağlıklı yaşlılardan oluşuyor.
Proje kapsamında 18 Ekim 2018 tarihinde SÖKADA paydaşları ve 3 kuşak temsilcilerini bir araya getiren bir tanışma toplantısı düzenlendi. Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu düzenlenen tanışma toplantısında yaptığı açıklamada, "Bu proje ile, farklı yaş kuşağında bulunan bireylerin iletişimini güçlendirerek, toplumsal dayanışma, saygı, sevgi ve hoşgörünün yaygınlaştırılması için bir duyarlılık oluşturmayı hedefliyoruz. Projeyi hazırlayarak hayata geçiren herkesi kutluyorum." dedi. Toplantı sonunda; çocuk, genç ve yaşlıların birlikte kaliteli zaman geçirmelerine ilişkin planlanan ilk aktivitenin sinema etkinliği olması kararlaştırıldı.
Üç Kuşak Sinemada Buluştu
İlköğretim ve üniversite öğrencileri ile yaşlıların bir araya geldiği sinema etkinliği 2 Kasım 2018 tarihinde düzenlendi. Üç kuşağın birlikte “Bizim Köyün Şarkısı” sinema filmini izlediği etkinlikte, katılımcılar; projenin gerçekleşmesine katkı sunan Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu’na, Söke Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rahşan Çevik Akyıl’a ve Ege Yükselen Eğitim Kurumları Özel Söke Amerikan Kültür Koleji Kurucusu ve Müdürü Ömer Yavaş’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Proje faaliyetleri http://sokada09.blogspot.com/ adresinden takip edilebilir.
Üniversitemizde, Dünya Felsefe Günü Kapsamında Sempozyum Düzenlendi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu