Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Hastanesinde Sağlıklı Beslenme Eğitimi Gerçekleşti

22.09.2017
Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesinde Sağlıklı Beslenme Eğitimi, 20 Eylül 2017 tarihinde Öğretim Üyesi Bloğu Seminer Salonu’nda gerçekleşti.

Uzm. Diyetisyen Fatih Sırıken, yeterli ve dengeli beslenmenin sağlığın temeli olduğunu vurgulayarak başladığı sunumunda, yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme için bireylerin, besin gruplarından gereksinimleri kadar tüketmesi gerektiğini belirtti.

Sırıken, “Vücudumuzun düzenli çalışması için ihtiyacımız olan besinlerin günde en az üç öğün olarak tüketilmesi gereklidir. Öğünler içinde en önemlisi sabah kahvaltısıdır. Günü verimli geçirmede yapılan kahvaltının içeriği ve miktarı önem taşır.” dedi ve yetersiz ve dengesiz beslenmenin sağlık üzerine etkilerini paylaştı.

Beslenmeye bağlı yetersizlik hastalıkları ve beslenmeye bağlık kronik hastalıkları paylaşan Sırıken, besin grupları, önemleri ve gerekli tüketim miktarı hakkında bilgi verdi.

Yaşam için ana öge olan suyun temiz kaynaklardan elde edilmesi ve günde en az 2,5 litre tüketilmesi gerektiğini ifade eden Sırıken, suyun, besinlerin sindirimi ve emziminde, metabolizma sonucu zararlı maddelerin uzaklaştırılmasında, vücut ısı denetiminin sağlanmasında görevleri olduğunu belirterek şeker ve tuz tüketimine de dikkat çekti.

Uzm. Diyetisyen Fatih Sırıken, eğitime beslenme piramidi ve porsiyon kontrolünü paylaşarak son verdi.

 

 

 

 

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN