Uzm. Diyetisyen Fatih Sırıken, yeterli ve dengeli beslenmenin sağlığın temeli olduğunu vurgulayarak başladığı sunumunda, yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme için bireylerin, besin gruplarından gereksinimleri kadar tüketmesi gerektiğini belirtti.
Sırıken, “Vücudumuzun düzenli çalışması için ihtiyacımız olan besinlerin günde en az üç öğün olarak tüketilmesi gereklidir. Öğünler içinde en önemlisi sabah kahvaltısıdır. Günü verimli geçirmede yapılan kahvaltının içeriği ve miktarı önem taşır.” dedi ve yetersiz ve dengesiz beslenmenin sağlık üzerine etkilerini paylaştı.
Beslenmeye bağlı yetersizlik hastalıkları ve beslenmeye bağlık kronik hastalıkları paylaşan Sırıken, besin grupları, önemleri ve gerekli tüketim miktarı hakkında bilgi verdi.
Yaşam için ana öge olan suyun temiz kaynaklardan elde edilmesi ve günde en az 2,5 litre tüketilmesi gerektiğini ifade eden Sırıken, suyun, besinlerin sindirimi ve emziminde, metabolizma sonucu zararlı maddelerin uzaklaştırılmasında, vücut ısı denetiminin sağlanmasında görevleri olduğunu belirterek şeker ve tuz tüketimine de dikkat çekti.
Uzm. Diyetisyen Fatih Sırıken, eğitime beslenme piramidi ve porsiyon kontrolünü paylaşarak son verdi.
Öğretim Üyemizin Yeni Kitabı Yayımlandı
Öğretim Üyemizin Yeni Kitabı “Zümrüd-ü Anka Sultan Çelebi Mehmed” Yayımlandı
Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı
Hemşirelik Fakültesinde Dış Paydaş Toplantısı Gerçekleştirildi
Akademisyenimizden UEFA C Lisans Kursu’nda Nitelikli Eğitimler
İletişim Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Bağımlılıkla Mücadelede Aile Gücü: Yükümlülere Yönelik Farkındalık Semineri Gerçekleştirildi
Öğretim Üyemizin Geliştirdiği Buluş Faydalı Model Olarak Tescillendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu