Uygulama ve Araştırma Hastanesi Seminer Salonu’nda Endokrinoloji Bilim Dalı tarafından gerçekleştirilen Diyabet Eğitim Toplantısı, Prof. Dr. Engin Güney’in açılış konuşmasıyla başladı. Diyabetin tarihi hakkında bilgi veren Güney, diyabetin görme kaybı, böbrek yetmezliği, ayak kesilmesi ve ölümle sonuçlanan kalp hastalıklarına neden olabildiğini belirterek, “Uluslararası diyabet federasyonunun rakamlarına göre dünyada 415 milyon kişide diyabet var ve bu giderek artıyor. Bu hızla artarsa önümüzdeki yıllarda neredeyse her 3 kişiden biri diyabetik olacak.” dedi. Prof. Dr. Güney sağlıklı beslenmenin, diyabete uygun yaşamın ve hareket etmenin önemine vurgu yaptı.
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ünübol, ‘Diyabeti Tanıyalım’ başlıklı konuşmasında “Çok su içme, çok idrara çıkma, ağız kuruluğu, uykudan idrara kalkma bulgularında doktora başvurulmalı.” diyerek diyabet bulgularına dikkat çekti. Ülkemizde diyabet sıklığının arttığına, farkındalık sahibi olmanın ve uygun yaşamı oluşturmanın önemine dikkat çeken Ünübol, diyabetli hastaların 3 ana ve 3 ara öğün almasının çok önemli olduğunu vurguladı ve diyabet hastalarında özellikle de insülin kullanan hastaların ara öğün almadıklarında şeker düşüklüğü (hipoglisemi ) görülebileceğini ve bu durumun ciddi sorunlara yol açabileceğini söyledi.
Diyabet Eğitim Hemşiresi Nazan Taştekin, Diyabetle Yaşam başlıklı konuşmasında, diyabete bağlı ayak yaralarında yapılması gerekenleri paylaşarak, düzenli bakımın önemini anlattı.
Diyetisyen Didem Güneş, Diyabette Beslenme başlıklı konuşmasında doğru beslenme önerilerinde bulunarak, ara öğünlerin önemine değindi.
Etkinlik, sunumların ardından gerçekleşen soru-cevap bölümü ile son buldu.
Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalının Ek Bina Seminer Salonu’nda gerçekleştirdiği diğer etkinliğe, Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı, Başhekim Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Yusuf Kurtulmuş ve Doç. Dr. Ayhan Aköz, çocuk diyabet hastaları ve aileleri katıldı.
Başhekim Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı açılış konuşmasında, “14 Kasım Dünya Diyabet Günü Farkındalık Günü. Doğru egzersiz, diyet ve eğitimden oluşan üç saç ayağının mükemmel bir şekilde oturtulmasıyla diyabet, hastalık olmaktan çıkartılıyor. Egzersiz, diyet ve eğitim doğru bir şekilde yapıldıktan sonra sağlıklı bir yaşam sürdürebiliyorsunuz.” sözleriyle diyet, egzersiz ve eğitime dikkat çekti.
Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tolga Ünüvar, birçok hastanede olmayan imkanlara sahip olduklarını belirterek “Diyabet Eğitim Hemşiresi ve Çocuk Diyetisyeni bulmakta zorluk çekiliyor. Biz bu yönden çok şanslıyız. Türkiye’de belli başlı merkezde çocuklara insülin pompası yapılıyor, biz de onlardan biri olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi ve ailelerin farkındalığının büyük önemi olduğunu vurgulayarak konuşmasına son verdi.
Yrd. Doç. Dr. Ahmet Anık, ailelerin karamsarlığa düşmemesi gerektiğine değindiği konuşmasında, “Biz ekip olarak hep yanınızda olacağız.” dedi.
Konuşmaların ardından gerçekleşen sihirbaz gösterisi ile çocuklar doyasıya eğlenirken, palyaço gösterisi ve şişme oyun parkı çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.
Öğretim Üyemiz, Birincilik Ödülüne Layık Görüldü
Üniversitemizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında Etkinlik Düzenlendi
Öğrencilerimiz, Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Lig B Grubu Müsabakalarına Katıldı
Üniversitemiz Mediko Sosyal Merkezi'nde Aile Hekimliği Hizmet Vermeye Başladı
Öğretim Üyemiz, “Bridging Borders (Sınırları Aşmak)” Adlı Erasmus + Projesine Katıldı
Üniversitemizde "Farklı Boyutları ile Şiddet Konuşuyoruz" Paneli Düzenlendi
Öğrencilerimiz Kültürel Gezi Düzenledi
Sultanhisar MYO’da “Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” Kapsamda Etkinlik Düzenlendi
Üniversitemizde, Psikolojik Sermaye Adlı Konferans Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu