Bu program kapsamında Üniversitemiz adına desteklenen tek proje olma özelliğine sahip proje ile grafen benzeri iki boyutlu yeni nesil malzemeler sınıfından olan hidrofilik özelliğe sahip MXene malzemelerin küçük biyolojik moleküllerin ve bazı amino asitleri tutma mekanizmasının kuantum mekaniğine dayalı yöntemler kullanılarak anlaşılması ve elektronik, manyetik ve elektriksel iletkenlik özelliklerinin belirlenmesi sağlanacak. Bu etkileşmelerin detaylarının ortaya çıkarılması ile biyomedikal alanda biyosensör olarak görev yapabilecek “akıllı yüzeyler” in elde edilmesine yarayacak temel bilgiler literatüre kazandırılacak. Elde edilen sonuçlar biyolojik sistemlerin özelliklerinin belirlenmesinde kullanılabilecek yeni nesil sensörlerin tasarlanmasına katkı sağlayacak.
TÜBİTAK tarafından verilen bilgiye göre “2018 yılında açılan 40 adet 1003 çağrısı kapsamında 1. aşama için önerilen 1577 adet proje önerisinden 770’i 2. aşama başvurusuna hak kazandı. Bu projelerden 644’ü için 2. aşama başvurusu yapılmıştır. Söz konusu proje önerilerinden de 512’si bilimsel değerlendirmeye alındı. 512 projeden Prof. Dr. Ethem Aktürk’ün yürütücülüğünü yapacağı projenin de içinde bulunduğu 74 adet projenin desteklenmesine karar verilmiştir.
Projede Aktürk Araştırma Grubu (ARG) ekibi ve Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan Arkın Olğar araştırmacı olarak görev alacak.
Doktora Öğrencilerimize, TÜBİTAK'tan 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Desteği
Öğrencimize, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığından Ödül
Kampüsümüzde, Ortaöğretim Kurumlarını Ağırlamaya Devam Ediyoruz
Nazilli MYO’da Kızılay Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi
Gazetecilik ve Yeni Medya Topluluğu, "Spotlight" Filmi ile Gazeteciliği Keşfetti
Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı
Üniversitemizde, Dünya Felsefe Günü Kapsamında Sempozyum Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu