Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

TÜBİTAK-KUTUP 1001 Projelerinde ADÜ’de Bir İlk

14.06.2023
Üniversitemizin sunduğu “122G270” nolu “Barents Denizinde Bulunan Mikroplastik Yüzeylerindeki Bakteriyal Çeşitliliğin Biyodegradasyon Derecelerinin Belirlenmesi” başlıklı TÜBİTAK-KUTUP 1001 projesi desteklenmeye hak kazandı.

Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esin Poyrazoğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı projede, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Halil Bıyık araştırmacı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Öğrencisi Kerem Can Tunç bursiyer olarak yer alıyor.

Doç. Dr. Esin Poyrazoğlu, Üniversitemiz adına ilk defa başvurulan TÜBİTAK KUTUP-1001 projesine öncülük etmekten mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek “Araştırmanın, halen devam eden benzer konudaki TÜBİTAK 1001 destekli ‘121Y227’ nolu projemizden elde edilecek veriler ile Barents Denizi verilerini karşılaştırma olanağımız olacaktır. Böylece Ege Denizi Aydın-Kuşadası, sahil kıyı şeridindeki ve Barents Denizi’ndeki mikroplastikler üzerinde yaşayan ve mikroplastiklerin parçalanmasında önemli rolleri olan bakteriyal biyoçeşitlilik saptanarak bunların stok kültürleri oluşturulacaktır. Projeler sonuçlandığında, ülkemizin sürdürülebilir ve çevre dostu bir yaklaşımla yapılacak olan Endüstriyel ve Moleküler Mikrobiyoloji Araştırmaları ile Üniversitemiz, sanayiye öncülük edebilecek bir potansiyele sahip olabilecektir.” dedi.

Öğretim Üyelerimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN