Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Akyol, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tunay Çoban, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Aydın İl Müdürü Sadık Ceyhan, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, günümüzde bölgeler arası rekabette farklılaşmanın ve bölgenin potansiyeline dayanan yenilikçiliğe dayalı bir üretim yapısı oluşturmanın öncelik kazandığını ifade etti. Bölgenin rekabet gücünün arttırılması ve bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılması için kurumlar arasında dengeyi gözeten; yapısal ve temel bir stratejiyi oluşturan lokomotif kurumun ise üniversiteler olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “İşletmelerin faaliyet gösterdikleri bölgede inovasyonda iş birliği yapma potansiyeline sahip olan kuruluşların ve yenileşim sürecini destekleyici iklim ve hizmetlerin varlığı önemlidir . Bu bağlamda ADÜ TEKNOKENT bünyesinde oluşturduğumuz ‘Bölgesel Yenilik Sistemi (BYS) olarak adlandırılan bölgemizdeki işletmeler, eğitim kurumları, araştırma kuruluşları, kamu kurumları, finansman kuruluşları ve aracı kuruluşları Üniversitemiz ile iletişime, etkileşime ve iş birliğine davet ediyor, ADÜ Rektörü olarak bölgesel ve küresel kalkınmada bize avantaj sağlayacak her tür projeye 7/ 24 hizmet edeceğimize dikkatinizi çekmek istiyorum.” diye konuştu.
Rektörümüzün konuşmalarının ardından konferansına başlayan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, 2002 yılından günümüze gelişimini anlatarak destekleme programları hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Mandal, TÜBİTAK’ın AR-GE harcamalarına ayırdığı ödeneğin her geçen yıl artarak devam ettiğini ve AR-GE harcamalarındaki en büyük payın yüzde 56.9’luk pay ile özel sektöre ait olduğunu ve bunun ilerleyen 5 ile 10 yıl arasında yüzde 65’e ulaşmasını beklediklerini ifade etti. Önümüzdeki dönemde Yapay Zekâ ve alt dallarına verilecek desteklerin arttırılacağını da müjdeleyen Prof. Dr. Hasan Mandal, temel stratejilerinin araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilik ekosisteminde nitelikli bilgi ve nitelikli insan yetiştirmek olduğunu anlattı. TÜBİTAK desteklerinden yararlanma konusunda Üniversitemizi de değerlendiren Prof. Dr. Mandal, Üniversitemizin performansının yükselme eğiliminde olduğuna işaret ederek “Üniversiteler sadece araştırma yapmak yerine araştırmayı yönetme konusunda kendini geliştirmelidir.” dedi.
Etkinliğin sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a Rektörümüz Prof. Osman Selçuk Aldemir, Teşekkür Belgesi ve Üniversitemiz hediyelerini verdi. Görevine yeni atanmasından dolayı Başkan Prof. Dr. Hasan Mandal da Rektörümüz Osman Selçuk Aldemir’e porselen tabak hediye etti.
Konferansın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile Üniversitemiz Teknokent alanında incelemelerde bulundu. Teknokent Müdürü Doç. Dr. Cemal İyem, Teknokent hakkında Başkan Prof. Dr. Mandal’a bilgiler verdi.
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Ramazan Bayramı Bayramlaşma Töreni'ne Katıldı
Öğretim Üyemiz, Bağımlılıkla Mücadele İl Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
Üniversitemizde “Weimar Klasik Döneminde Faust ve İrade” Etkinliği Gerçekleştirildi
Öğretim Elemanımızın Kitabı Yayımlandı
Köşk Meslek Yüksekokulunda Kalite ve Akreditasyon Sürecine Yönelik Eğitimler Gerçekleştirildi
ADÜ Ailesi Geleneksel Bayramlaşma Töreni Gerçekleşti
Nazilli İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Kariyer Etkinlikleri Düzenlendi
Karacasu Memnune İnci MYO’da “Geleceğin Lideriyim” Semineri Gerçekleştirildi
Ziraat Fakültesi Ailesi Geleneksel İftar Yemeğinde Buluştu
Çine Meslek Yüksekokulunda İftar Yemeği Etkinliği Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu