Rektör Yardımcımız ve aynı zamanda Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kırnak’ı makamında ziyaret eden firma yetkilileri Bekir Erdem ve Özgür Küçükhüseyin, öğrencilerin ve akademisyenlerin gelişimine firma olarak bir nebze olsa da katkı sağlamaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade ederek Termal Kamerayı Prof. Dr. Halil Kırnak’a teslim etti.
Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yunus Çerçi ve Yrd. Doç. Dr. Sinan Güçlüer’in de hazır bulunduğu toplantıda, firma yetkilileri Termal Kameranın kullanımı hakkında bilgiler verdi. Bu bilgilerden yola çıkarak kamerayı test eden Prof. Dr. Halil Kırnak, firma yetkililerine Üniversitemize yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür belgesi ve Üniversitemiz hediye paketini verdi.
Termal Kameranın Üniversitemize teslim edilmesinin ardından firma yetkililerince Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi (AİSYEM) Konferans Salonu’nda kamera hakkında bilgiler verilerek kameranın kullanım alanları anlatıldı.
Termal Kamerayı, görüntüleme yöntemi olarak gözle görülmeyen ısıyı esas alan ve görüntünün genel yapısını ısıya göre oluşmuş renkler ve şekillerin belirlendiği görüntüleme sistemi olarak tanımlayan Özgür Küçükhüseyin, kameranın çok çeşitli disiplinlerde çok farklı kullanım amaçları bulunduğunu anlattı. Küçükhüseyin, “Güç sarfiyatı yapan veya ileten tüm ekipmanlar arızalanmadan önce ısınırlar ve ısı yayarlar. Temassız ölçüm cihazları olan termal kameralar nesnelerin yaymış oldukları bu görünmez infrared enerjiyi algılayarak elektronik sinyale dönüştürdükten sonra, kamera ekranında termal görüntü şeklinde gösterirler.” diye konuştu.
Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sinan Güçlüer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, farklı branşlarda (Makine, İnşaat, Elektrik, Ziraat…) bilimsel makale ve projelerde termal kameraların kullanılması yoluyla yapılmış pek çok bilimsel çalışmanın olduğunu dile getirerek, Üniversitemizde BRİCKER Projesi kapsamında çalışmaları süren
Güneş enerjisi sistemlerinde, sistemin analizini yapmakta ve geliştirilmesinde hibe edilen bu termal kamerayı kullanacaklarını belirtti. Termal Kameranın değerinin yaklaşık 10 bin lira olduğu ifade edildi.
Yrd. Doç. Dr. Güçlüer, “Öğrencilerimizle bu cihazla enerji verimliliği uygulamaları yaparak bu uygulamaların ekonomik katkıları hakkında bilinç düzeylerini arttırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda bu kamerayla, öğrencilerimize, iş hayatına atıldıklarında karşılaşabilecekleri sorunları ve termal kameraların kullanımıyla ilgili sorunları uygulamalı olarak gösterebileceğiz.” dedi.
Öğretim Üyemiz, Birincilik Ödülüne Layık Görüldü
Üniversitemizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında Etkinlik Düzenlendi
Öğrencilerimiz, Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Lig B Grubu Müsabakalarına Katıldı
Üniversitemiz Mediko Sosyal Merkezi'nde Aile Hekimliği Hizmet Vermeye Başladı
Öğretim Üyemiz, “Bridging Borders (Sınırları Aşmak)” Adlı Erasmus + Projesine Katıldı
Üniversitemizde "Farklı Boyutları ile Şiddet Konuşuyoruz" Paneli Düzenlendi
Öğrencilerimiz Kültürel Gezi Düzenledi
Sultanhisar MYO’da “Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” Kapsamda Etkinlik Düzenlendi
Üniversitemizde, Psikolojik Sermaye Adlı Konferans Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu