Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Üniversitemiz Teknokent’inin ilk şirketi olan Insoftpro Yazılım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ortaklarından Hasan ve Aydın Gökyiğit’i makamında ağırlayarak hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Teknokent’in yatırımcıların gözdesi durumuna geldiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Bircan, Teknokentin büyük bir rağbet gördüğünü dile getirerek teknik değerlendirmelerin ardından ofislerin yatırımcılara kiralanacağını söyledi. Prof. Dr. Bircan, “İlk firmamıza yerini teslim ettik. İstanbul’da faaliyet gösteren Aydınlı bir firma, tüm altyapı hizmetlerini Üniversitemiz Teknokent’ine taşıyacak. Bu firmanın merkezi Aydın olacak. Yazılım alanında hizmet veren bu firma, ilk aşamada 17 kişiye, ileriki dönemde 30 kişiye istihdam sağlayacak. 20 Aralık Perşembe günü Proje Döngüsü Yönetimi Eğitim Programında Teknokent’te yer almak isteyen genç girişimci kitlesi bize bir sunum yapacak. Çok yeni fikirler var. Genç girişimcilerin Teknokent'imizde bulunmasını istiyoruz.” diye konuştu.
“Üniversiteler Proje Merkezi Olmalıdır”
Proje Döngüsü Yönetimi Eğitim Programı, 20 Aralık 2017 tarihinde Teknokent Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Halil Kırnak, Aydın Valiliği Dış İlişkiler Bürosu Yetkilileri, Teknokent Müdürü Doç. Dr. Cemal İyem, akademik ve idari personel katıldı.
Etkinlikte yaptığı konuşmada Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Üniversitelerin, proje merkezleri olması gerektiğinin altını çizerek şehre yön verecek, kentin ihtiyaçlarını giderecek birtakım adımlar atmak durumunda olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Cavit Bircan, “Bir proje geliştirirken başlangıcı ve sonu arasında çok büyük farklılıklar olabiliyor. Hayata geçireceğiniz fikrin aşamaları ve bu aşamalarda ortaya çıkan sorunlara yeni çözümler üretmek de aslında projenin devamıdır. Proje yürütülürken kendi içinde evrilir ve değişir. Yeni alanlara da kaynak oluşturur.” diye konuştu. Prof. Dr. Bircan, katılımcılara “Sağlam, çılgın projelerle bize gelin, hep birlikte hayata geçirelim.” çağrısında bulundu.
“Teknokent, Proje Yazımında Akademisyenlerimize ve Öğrencilerimize Ciddi Katkılar Verecektir”
Konuşmasına Teknokent ve faaliyetlerini açıklayarak başlayan Teknokent Müdürü Doç. Dr. Cemal İyem, Teknokentlerin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde oluşturulan bir yapılanma olduğuna dikkat çekerek Teknokentlerin avantajlarını anlattı. Doç. Dr. İyem, “Teknokentlerin çok ciddi avantajları var. Teknoloji geliştirme bölgesi içinde faaliyet gösteren firmaların bir vergi avantajı var %18, çalıştırdıkları personellerde ciddi bir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim indirimi alıyorlar.” diye konuştu. Sözlerini sürdüren İyem, “Teknokentlerin proje yazımında akademisyenlerimize ve öğrencilerimize çok ciddi katkılar vereceğini düşünüyorum.” dedi.
Doç. Dr. Cemal İyem’in konuşmalarının ardından söz alan Aydın Valiliği Dış İlişkiler Koordinatörü Reyhan Türkmen, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek İlimiz genelinde gerçekleştirdikleri projeleri paylaştı.
Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Teknokentte yer almak isteyen genç girişimcilerin sunumlarını dinledi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu