Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr . S. Serap Birincioğlu tarafından yapılan incelemeler ve nekropsi sonucunda; 125 cm boyunda ve 23 kg ağırlığında olan ve özellik karın ve baş bölgesindeki deride kırmızı nokta tarzında çok sayıda yaralar, sağ gözde delik ve kanamalar ve barsaklarda şiddetli enteritis (barsak enfeksiyonu) belirlenen yavru yunustan alınan numuneler araştırılmak üzere parazitoloji, mikrobiyoloji ve viroloji laboratuvarlarına gönderildi.
Geçen yıl yine Kuşadası’nda ölü bulunan erişkin bir yunusa nekropsi yaptıklarını belirten Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Serap Birincioğlu, “Tamamlanan incelemelerimiz sonucunda bu yunusun, deri, akciğer, barsak ve böbreklerinde-ölüme neden olan-ikisi paraziter, dört farklı hastalık tesbit ettik. Ayrıca bu yunusun gösteri amaçlı kullanıldığı ve muhtemelen hastalıklarından dolayı denize salıverildiğine ilişkin bulgular saptadık. Daha önce de ifade ettiğim gibi yunus, fok, hatta deniz kaplumbağaların ölüm nedenlerini, çarptı, vuruldu, boğuldu, ağa takıldı gibi ifadelerle geçiştirmemek, kapsamlı araştırmak gerekir’’ dedi.
2015 yılında karasularımızda 55 civarında yunus balığının ölü olarak kıyıya vurduğunu, fakat bu yunus balıklarının inceleme yapılmadığı bilgisini aldıklarını belirten Prof. Dr. Birincioğlu, vatandaşlardan, bölgemiz kıyılarında rastlanan ölümleri Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesine ihbar etmesini önemle rica etti.
Veteriner Fakültesi İletişim 0256 247 07 00
Üniversitemizde, Dünya Felsefe Günü Kapsamında Sempozyum Düzenlendi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu