Bölgeyi ziyarette, Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Abak bulundu.
Teknolojik Makinelerle Üretime Başlayıp Fabrikayı Ayağa Kaldıracağız
Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Nazilli'deki Sümerbank Nazilli Basma Fabrikası'nın bir kısmının yeniden faaliyete geçmesi, kalan kısmının ise müze olarak kullanılması için devam eden çalışmaların memnuniyet verici olduğunu belirterek "Burada büyük bir alan ve makine parkı var. Fabrikalardaki makinelerin büyük bir bölümü tescilli, tarihi niteliğe sahip çok fazla eser var. 42 bin metrekare kapalı alan var, bir kısmı müze olacak, bir kısmında da binaların korunması şartıyla atıl vaziyetten kurtarılarak istihdam sağlanacak. Yeni teknolojiye uygun makinelerle üretime başlanarak Nazilli Basma Fabrikası tekrar ayağa kaldırılacak." dedi
Alanı Tarihsel ve Kültürel Bir Noktaya Taşımak İstiyoruz
Sümer Basma Fabrikası alanını tarihsel ve kültürel bir noktaya taşımak istediklerini İfade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, fabrikanın bulunduğu alandaki idari binaların meslek yüksekokulu olarak hizmet vermeye devam ettiğini belirterek, Sümerbank'ın 240 bin metrekarelik alanının, doğası ve konumuyla Türkiye’nin en nadide kampüslerinden birisi olduğunu söyledi.
Böyle bir kampüsü başka bir yerde görme şansımız yok
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, "Ben öncelikle Sayın Erim’e özverili çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Nazilli’deki sivil toplum kuruluşları ile birlikte kültürel mirasımızın ayağa kaldırılmasında ne yapabiliriz diye değerlendirmelerde bulunduk. Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Belediye Başkanımız, Sayın Kültür Turizm İl Müdürümüz, Üniversitemiz, STK’lar, İlçe Başkanlarımızla birlikte geldiğimiz nokta bizi fevkalade memnun etti. Nazilli’de her ev buradan bir ekmek yemiştir. Nazilli’de herkesin burada bir hatırası vardır. Herkes, burada yaşama imkanına sahip olacaktır. Çalışabilir durumda makineleri kullanacağız, eğer çalışmıyorlarsa değişimleri yapılacaktır. Şöyle bir kampüsü başka bir yerde görme şansımız yok.” dedi.
Sanayi Müzesi’nin Kuruluşuna Öncülük Etmenin Gururunu Yaşıyoruz
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer ise Sümerbank Basma Fabrikası'nın yalnızca Cumhuriyet Dönemi’nin önemli bir sanayi tesisi olmadığını, günümüzün de bir kültür mirası olduğunu ifade etti. Sanayi Müzesi'nin kurulması için envanter listeleme çalışmalarının tamamlandığını belirten Doç. Dr. Tuncer, "Bir komisyon kurduk ve bu komisyon daha önce koruma kurulunun kültür mirası olarak belirlediği materyallere ek olarak, kurulma aşamasında olan Sanayi Müzemiz için envanteri listelemeye başladı ve tamamladı. Biz bölgenin yeniden sanayiye kavuşmasından duyduğumuz memnuniyetin yanında, bir sanayi müzesinin kuruluşuna da öncülük etmenin gururunu yaşıyoruz." dedi.
Bölgede inceleme yaparak yetkililerden bilgi alan heyet, Sümer Kampüsünün ilçeye kazandırılmasının bölge açısından oldukça önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu