Üniversitemiz Ege’nin Yükselen Değeri
Aydın’ın eşsiz coğrafyasına ve Ege’nin yükselen değeri olarak tanımlanan Üniversitemize öğrencileri davet ederek konuşmasına başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Önceliğimiz, öğrencilerinin her güçlüğe ve yeniliğe hızla uyum sağlayabilme yeteneğine sahip, açık görüşlü, etik, öğrenmesini bilen ve seven, derinlikleri olan bireyler olarak hayata atılmalarını sağlamak.” dedi.
Sorumluluğumuzun Bilinciyle Çalışıyoruz
Merhum başbakanımız Adnan Menderes’in ismini taşıyan Üniversitemizin sorumluluğunun fazla olduğu bilinci ile çalıştıklarını vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Üniversitemiz 3 Enstitü, 20 Fakülte, 1 Devlet Konservatuarı, 2 Yüksekokul, 19 Meslek Yüksekokulu, 36 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile toplam 81 akademik birimde eğitim-öğretim veren bir yükseköğretim kurumu haline geldi.” dedi.
Başarı Grafiğimizi Yükselttik
Pandemi sürecinde öğrencilerimizin normal bir eğitim sürecinde yaşadığı gibi hiçbir problemle karşılaşmadan eğitimlerine devam ettiklerini vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Üniversitemiz yükselen bir değer. Pandemi sürecinde de 50 ülkeye, 30 bin öğrenciye aynı anda yayın yapabilen tek üniversite olduk. Bu bizim için gurur vesilesi aynı zamanda bilimsel çalışmalarımıza yenilerini ekleyerek başarı grafiğimizi yükselttik.” dedi.
Üniversitemiz Bilimsel Başarılarıyla Gurur Yaşattı
Üniversitemizin eğitim politikası gereği teknolojiyi ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Bilgiye ulaşmak için sürekli üreten ve yeninin peşinden koşan bir politikamız var. Üniversitemiz, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001) kapsamında 2020 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme sürecinin tamamlanmasıyla bu dönemde kabul edilen projeleri ile sıralamada tüm devlet ve vakıf üniversiteleri içinde 15. sırada yer aldı. 2020 yılını ‘Bilimsel Seferberlik Yılı’ ilan etmiştik; 2. büyük başarı da bu yılda geldi. Üniversitemiz, 28 yıllık tarihinde bu yıl içerisinde dikkat çekici bir akademik başarıya imza atarak, TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin sıralamasında 217 üniversite arasında ilk yüzde 10’luk dilimde yer aldı ve yine büyük bir gurur yaşattı. TÜBİTAK ULAKBİM Veri Tabanı’na göre TR Dizin sıralamasında 217 üniversite arasında en çok yayın üretmede 23. sırada, en çok atıf almada 24. sırada, TÜBİTAK proje sıralamasında ise 45 proje ile en çok proje üretmede 25. sırada yer aldı.” dedi.
Dünyanın En İyi Bilim İnsanları Listesinde ADÜ’den 3 Öğretim Üyemiz Yer Aldı
Dünyanın en iyi bilim insanlarının yer aldığı listede üç öğretim üyemizin yer aldığını belirten Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Üniversitemizde yeni bir açılım olarak öğretim üyelerimizin oluşturduğu Bilim Kurulunun faaliyete başladığını, bununla birlikte bilimsel çalışmalarımızın ivmesinin artmasının hedeflendiğini ifade etti. Öğretim üyelerimizin ulusal ve uluslararası projelerle üniversitemizin gelişimine katkı sağladığını belirten Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Veteriner Fakültemizin dünyada 154. sırada yer aldığını ve EAEVE Sertifikasına sahip Türkiye’deki 4 fakülteden biri olduğunu, Diş Hekimliği Fakültemizin uluslararası sağlık turizmi sertifikasına sahip olan tek devlet üniversitesi olduğunu söyledi.
Öğrencilerimiz Ulusal ve Uluslararası Başarılara İmza Atıyor
Öğrencilerimizin bilim, sanat ve teknoloji alanlarında ulusal ve uluslararası birçok başarıyla Üniversitemize gurur yaşattığını ifade eden Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, ‘Şampiyonlar Okulu’ olarak anılan Spor Bilimleri Fakültesi ve Devlet Konservatuarı öğrencilerinin başarılarını paylaştı. Üniversitemizin bu yıl yüzde 99 doluluk oranıyla birçok köklü üniversiteyi geride bıraktığını bununda başarılarımızın göstergesi niteliğinde olduğunda belirten Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Aydın’ın barınma imkanları, sosyal hayatı ve coğrafi konumu itibariyle öğrencilik için ideal bir şehir olduğunu söyledi.
Üniversitelerin ilin lokomotifi görevi gördüğünü bu anlamda bölgenin önem ve önceliklerine göre çalışmalar yürütülmesi gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Üniversitemiz şehir ile bütünleşik ve uyum içerisinde çalışmalarını yürütmektedir. Öğrencilerimizin de sanayi sektöründe aktif staj ve çalışma imkanlarına sahip olabilecekleri iş birliği çalışmalarıyla donanımlı gençler yetiştiriyoruz.” dedi.
Milletimiz Ezanı ve Bayrağı için Yenilmez Birer Kahramana Dönüşebileceğini İspatlamıştır
Öğrencilerimizin bilgi birikimlerinin yanı sıra bayrak, vatan ve millet sevdası ile mezun olmaları isteğinde olduğunda vurgulayan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Dünyada, şehadete cesaretle yürüyen, 'ölümü de öldüren Rabb'e secdeler olsun' diyerek hainlerin karşısına dikilen bir başka millet yoktur. İşte bunun için 15 Temmuz'u, Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutluyor ve gelecek nesillere taşıyoruz. Beni böyle bir milletin ferdi olarak yarattığı için rabbime şükürler olsun. Milletimizin her bir ferdi, ezanı, bayrağı, özgürlüğü ve geleceği için gerektiğinde yenilmez birer kahramana dönüşebileceğini ispatlamıştır. 15 Temmuz gecesi, ebediyete uğurladığımız vatandaşlarımıza yüce Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum.” sözleriyle açıklamalarına son verdi.
Üniversitemizde, Dünya Felsefe Günü Kapsamında Sempozyum Düzenlendi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu