Üniversitemiz kampüsünde, stratejik alanlar, eğitim binaları, sosyal tesisler, idari binalar, kütüphane, otoparklar ve yoğun hareketlilik gösteren yollar dâhil olmak üzere önemli noktalara, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı koordinesinde yeni sistem kameralar monte edildi. Merkez Kampüs’e mevcut 257 kameraya ilave olarak, 118 yüksek çözünürlüklü yeni kamera eklendi. Böylelikle kampüs alanı, izleme merkezi aracılığıyla 7/24 izlenebilir hale getirildi.
Görüntü kaydı alma, saklama ve gizliliği koruma amacıyla oluşturulan Kamera Güvenlik Sistemi, 6-7 ay boyunca kayıt tutabilir özelliğe sahip olacak. Ayrıca, "Kapı Geçiş Sistemi" ile birlikte, Merkez Kampüs'e dört farklı noktadan giriş yapılabilecek olup bu girişler; Merkez Kampüs Ana Girişi (yaya ve araç trafiğine açık), Öğrenci Yaşam Merkezi Girişi (yaya trafiğine açık), Yurtlar Bölgesi Girişi (yaya ve araç trafiğine açık) ve Batı Girişi (yaya ve araç trafiğine açık) olacak. Plaka okuma kameraları, turnike sistemi ile bariyerlerle yaya ve araç giriş- çıkışı yapılabilirken, Acil Durum Kapısı'ndan da yaya geçişleri sağlanabilecek.
“Kamera Güvenlik Sistemi” projesi ile geniş kapsamlı video analiz teknolojileri ile plaka tanıma, kişi/araç sayma, yüz tanıma, kayıp/fazla nesne algılama, giriş-çıkış kontrol destek sistemleri, sınır/özel bölge ihlalleri tespiti ve kampüs sahalarındaki hareketlilikler üzerinde geniş kapsamlı raporlama ve anlık ihbar sistemleri yer alıyor. Kurulan sistem, önümüzdeki yıllarda tüm yerleşkelere uygulanarak diğer yerleşkelerin de aynı anda merkez kampüs güvenliği tarafından izlenebilir olması sağlanacak.
Kampüs güvenliğinin önemine dikkat çeken Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, kamera güvenlik sisteminin, üniversite bünyesindeki tüm alanlarda, özellikle yoğun kullanım alanlarında etkin bir izleme imkânı sunduğunu vurgulayarak, yeni eklenen yüksek çözünürlüklü kameralar ve gelişmiş video analiz teknolojileri ile de güvenlik önlemlerinin bir üst seviyeye taşındığını belirtti.
Öğretim Üyemiz, Genom ve Biyoinformatik Bilim Kurulu Üyeliğine Seçildi
Rektörümüz, AA’nın 2024’e Damga Vuran Fotoğraflarını Oyladı
Üniversitemizde Kartlı Geçiş Sistemi Başladı
Çocuk Gelişimi Programı Öğrencilerinden Materyal Sergisi
“Akademik Teşvik Ödeneği” Başvuruları Bu Sene ADUVEM Üzerinden Dijital Ortamda Yapılacak
Üniversitemizde İncir Çalıştayı Düzenlendi
Öğretim Üyemizin Araştırmacı Olduğu TÜBİTAK 1001 Projesine Destek
Rektörümüz, 2030’a Doğru Yükseköğretim Vizyonu Toplantısı’na Katıldı
Nazilli İİBF İş Birliğinde Proje Pazarı Etkinliği Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu