Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin “Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırması” Kitabı Yayımlandı

08.06.2017
Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Murat Çekilmez tarafından yürütülen “Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırması” (MYGAR) kapsamında oluşturulan “Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, Belgeler ve Yeni Araştırmalar, 1. Cilt” adlı kitap yayımlandı.

Myrina ve Gryneion yerleşimlerinde başlangıcından itibaren yapılan kazı ve araştırmalarla birlikte elde edilen belgelerin değerlendirildiği çalışmadaki amaç, şimdiye kadar elde edilen veriler ve bulguların toplu bir şekilde araştırma bandı olarak bilim dünyasına sunulması olarak belirlenmekte.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izinleriyle 2015 yılında başlayan yüzey araştırmalarında elde edilen ilk verilerin sunulduğu çalışmada, on dokuz araştırmacı tarafından değerlendirilen yirmi beş ayrı makale mevcut.

Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Biriminin de desteklediği projede, Yrd. Doç. Dr. Murat Çekilmez’in yanı sıra Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden, Doç. Dr. Mesut Kırmacı, Doç. Dr. M. Evrim Demir, Yrd. Doç. Dr. Aydın Erön, Yrd. Doç. Dr. Emre Erdan, Yrd. Doç. Dr. Murat Aydaş, Arş. Gör. Nihan Aydoğmuş ve Arş. Gör. Nurdan Akbulut da yer alıyor.

Çalışmanın editörü Yrd. Doç. Dr. Murat Çekilmez, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Kılıç’a Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Akdeniz’e ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN