Türk Müziği alanında mesleki eğitim veren kurumlarda okutulmak üzere hazırlan bu kitap, dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümünde, temel müzik kavramları ile birlikte usul kavramı, Türk müziği ve batı müziği ses sistemleri anlatılmış, geleneksel Türk müziğinde dizileri meydana getiren tam dörtlü ve tam beşliler hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde geleneksel Türk müziğinde dizileri meydana getiren tam dörtlü ve tam beşlilerden oluşan aralık çalışmaları yapılmış ve bunlarla ilgili toplam 100 etüt yazılmıştır.
Üçüncü bölümde makam kavramı; dördüncü bölümde ise basit makamlardan Rast, Uşşak, Bayati, Buselik, Kürdi ve Hüseyni makamları sırasıyla işlenmiştir. İşlenen bu makamlara ait 6 seyir örneği ile toplamda 89 etüt yazılmış ve Türk halk müziği ve Türk sanat müziğinden yürük semai, şarkı, türkü, peşrev, saz semaisi ve zeybek gibi örnek eserler kitapta yerini almıştır.
Geleneksel Türk müziği eğitimine yeni başlayanlar için önemli bir kaynak kitap olduğunu söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Hülya Uzun, kitapta yer alan toplam 189 etütün, Türk Müziğinin perde özellikleri, ezgisel yapısı ve usullerinin kavranması açısından, nota bilmeyen öğrencilerin hedef alındığını ve kolaydan zora doğru gidildiğini söyledi.
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Ramazan Bayramı Bayramlaşma Töreni'ne Katıldı
Öğretim Üyemiz, Bağımlılıkla Mücadele İl Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
Üniversitemizde “Weimar Klasik Döneminde Faust ve İrade” Etkinliği Gerçekleştirildi
Öğretim Elemanımızın Kitabı Yayımlandı
Köşk Meslek Yüksekokulunda Kalite ve Akreditasyon Sürecine Yönelik Eğitimler Gerçekleştirildi
ADÜ Ailesi Geleneksel Bayramlaşma Töreni Gerçekleşti
Nazilli İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Kariyer Etkinlikleri Düzenlendi
Karacasu Memnune İnci MYO’da “Geleceğin Lideriyim” Semineri Gerçekleştirildi
Ziraat Fakültesi Ailesi Geleneksel İftar Yemeğinde Buluştu
Çine Meslek Yüksekokulunda İftar Yemeği Etkinliği Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu