Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin Kitabı Yayınlandı

25.08.2021
Üniversitemiz Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç'in yazarlığını yaptığı “Kriz Yönetimi Covid-19 Pandemisi” adlı kitap yayımlandı.

İki yıla yakın süredir tüm dünya ülkelerinin mücadele ettiği Covid-19 salgını ile kriz ve afetlerin toplumsal, siyasal, ekonomik yapı içindeki öneminin anlaşıldığını vurgulayan Prof. Dr. Fatma Neval Genç, “Covid-19 salgınının devam etmesi ve Türkiye için de deprem ve diğer afetlerin yanında salgın hastalık tehdidi ve risklerinin artan önemi, bu kitap çalışmasına başlamadaki temel motivasyonu oluşturdu.” dedi.

Prof. Dr. Fatma Neval Genç, “Bu çalışma, Covid-19 salgını üzerinde ağırlıklı olarak durmakla beraber, kriz yönetimi, salgın hastalıklarda kriz yönetimini kamu yönetimi ve siyaset bilimi bakış açısından ele almaktadır. Bu çerçevede öncelikle kriz ve başarılı kriz yönetiminin temel unsurları, kriz yönetimi ile alakalı kavramsal çerçeveden başlayarak salgın hastalıklarda kriz ve risk yönetimi, bu alanda faaliyet gösteren küresel aktörler ve geliştirilmiş politikalar incelendi.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN