Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı

09.01.2023
Üniversitemiz Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sadullah Çelik’in Mudanya Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Gürsakal ve Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Esma Birişçi’yle birlikte yazdıkları “Synthetic Data for Deep Learning: Generate Synthetic Data for Decision Making and Applications with Python and R” kitabı yayımlandı.

Kitap 2 bin 900 bilimsel dergi ile 300 binden fazla kitap yayımlayan ve uluslararası bir teknoloji yayınevi olan Springer’in, ABD’de faaliyet gösteren Apress firması tarafından yayımlandı. Kitapta; Yapay Zekâ ve Yapay Sinir Ağları konusunda, sentetik verinin kullanımı anlatılıyor.

Derin Öğrenme için Sentetik Veriler (Synthetic Data for Deep Learning), makine öğrenimi ve bilgisayar görüşünde oynadığı önemli rolü anlamamızı sağlayarak Python ve R kullanıp sentetik veri üretiminin pratik örnekleri üzerinde çalışıp verinin gelişimini anlamaya yardımcı oluyor. Ayrıca otonom sürüş sistemlerinin faydalarını incelemek ve gerçek dünya verileri hakkında doğru tahminler yapmak için sentetik verilerin kullanılabileceği konusunda fikir veriyor. Son olarak kitapta Üretken Düşman Ağların (Generative Adversarial Networks-(GANs)) nasıl çalıştıkları ve potansiyel uygulamaları ayrıntılı bir şekilde ele alınıyor.

Kitap sentetik veri ve uygulamaları hakkında bilgi edinmek isteyenler, özellikle makine öğrenimi ve bilgisayar görme alanında çalışan profesyoneller için bilgi vererek sentetik veri konusuna ilgi duyan yüksek lisans ve doktora öğrencilerine de faydalı olacak özellikler içeriyor.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN