Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı

13.12.2019
Üniversitemiz Devlet Konservatuarı Geleneksel Türk Müziği Bölümü Türk Sanat Müziği Anasanat Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hülya Uzun’un “Türk Müziği Solfej ve Nazariyat Eğitimi-II” adlı kitabı yayımlandı.

Kitap, Türk Müziği alanında mesleki eğitim veren kurumlarda okutulmak üzere hazırlanmış olup kitabın içeriğinde Muhayyer, Muhayyer Kürdi, Neva, Tahir, Tahir Buselik, Hicaz Ailesi (Humayun, Hicaz, Uzzal, Zirgüle’li Hicaz), Şehnaz, Şehnaz Buselik, Karcığar, Basit Sûznak ve Zirgüleli Sûznak olmak üzere 14 makam bilgisine ve solfej eğitimine yer verilmektedir.  Bu eğitim ile birlikte yürütülmesi gereken usul konusunu öğrencilerin daha iyi kavrayabilmeleri için,  adı geçen makamlarda, 2 zamanlı Nîm Sofyan usulü dahil olmak üzere 10, 11 ve 12 zamanlı usulleri içeren toplam 166 adet etüt yazıldığını belirten Dr. Öğretim Üyesi Hülya Uzun, 131 adet Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziğine ait eser ve her makamdan seyir örnekleriyle, hem makamın hem de usulün pekiştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.