Öğretim Üyemizin Dünyada İlk Olarak Geliştirilecek Olan Tanı Kiti Projesine, TUBİTAK 1005’ten Destek

29.05.2024
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özge Çevik’in yürütücüsü olduğu “Servikal Kanser Taramalarında Aptamer Tabanlı Tanı Kiti Geliştirilmesi” başlıklı araştırma projesi, TÜBİTAK 1005 Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Üniversite-Sanayi iş birliği ile ortaklaşa yürütülecek projede kanser taramalarında yeni biyoteknolojik bir yaklaşım geliştirilerek devam eden çalışmalarda elde ettikleri verilerin ürüne dönüştürülmesi fikrinden hareket ile yola çıkan araştırıcılar, bu projede teknoloji transferi yoluyla resmi ve özel sağlık kurumlarında kullanılabilecek tanı kitini hayata geçirecek. Dünyada ilk olarak geliştirilecek olan tanı kiti 10 dakika içinde hızlı bir şekilde sonuç verebilecek. Üniversitemiz yürütücülüğünde gerçekleşecek olan TÜBİTAK 1005 projesi, ülkemizde yenilikçi yerli tanı kitlerinin geliştirilmesi noktasında önemli katkılar sunacak.

Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Özge Çevik’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.